ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυρώσεις κατά των πραξικοπηματιών της Μιανμάρ ανακοίνωσε ο Μπάιντεν

22:20 - 10 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Κυρώσεις κατά των πραξικοπηματιών της Μιανμάρ ανακοίνωσε ο Μπάιντεν
Άμεσες κυρώσεις εναντίον των στρατιωτικών της Μιανμάρ ανακοίνωσε στο σημερινό (10/2) διάγγελμά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Υπενθυμίζεται ότι οι στρατιωτικοί στην ασιατική χώρα προχώρησαν σε πραξικόπημα, φυλακίζοντας μεταξύ άλλων και τη δημοκρατικά εκλεγμένη de facto ηγέτιδας της χώρας Αουνγκ Σαν Σου Τσι.

Ο Μπάιντεν κάλεσε επίσης τον στρατό της Μιανμάρ να παραδώσει την εξουσία και να απελευθερώσει τους κρατουμένους που συνελήφθησαν στο πραξικόπημα.

«Ενέκρινα ένα διάταγμα που μας επιτρέπει να επιβάλουμε αμέσως κυρώσεις ενάντια σε αξιωματικούς του στρατού που οργάνωσαν αυτό το πραξικόπημα, ενάντια στα οικονομικά τους συμφέροντα καθώς και στα στενά τους οικογενειακά πρόσωπα», δήλωσε ο Μπάιντεν σε σύντομη ομιλία του.

«Θα προσδιορίσουμε έναν πρώτο γύρο στόχων αυτήν την εβδομάδα και θα επιβάλουμε επίσης ισχυρούς ελέγχους στις εξαγωγές», δήλωσε ο Μπάιντεν, ανακοινώνοντας δύο νέες εκτελεστικές εντολές που ανοίγουν το δρόμο για τις κυρώσεις.

«Θα επιβάλλουμε πάγωμα περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με τη κυβέρνηση της Μιανμάρ στις ΗΠΑ, διατηρώντας παράλληλα την υποστήριξή μας για την υγειονομική περίθαλψη, τις ομάδες της κοινωνίας των πολιτών και άλλους τομείς που ωφελούν άμεσα τον λαό της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος.

Αμέσως μετά το διάγγελμα του Μπάιντεν, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε πως η Ουάσινγκτον ενδέχεται να επιβάλει σημαντικές κυρώσεις στους υπευθύνους του στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Νεντ Πράις δήλωσε στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στην Μιανμάρ μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου, καταδεικνύουν τις προσδοκίες του λαού της χώρας για δημοκρατία.

{https://twitter.com/POTUS/status/1359568526336425984}

Τελευταία τροποποίηση στις 23:35 - 10 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.