ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Νότια Κορέα ξεκινά τεστ κορονοϊού σε γάτες και σκύλους

18:51 - 11 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Η Νότια Κορέα ξεκινά τεστ κορονοϊού σε γάτες και σκύλους
Τα κατοικίδια ζώα στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας θα κάνουν τεστ Covid-19 εάν παρουσιάσουν συμπτώματα, δήλωσε η μητροπολιτική κυβέρνηση της Σεούλ.

Η ανακοίνωση έρχεται μερικές εβδομάδες αφότου η χώρα ανέφερε την πρώτη της υπόθεση Covid-19 σε ζώο - ένα γατάκι.

Μόνο τα κατοικίδια ζώα που παρουσιάζουν συμπτώματα όπως πυρετό ή δυσκολία στην αναπνοή μετά από επαφή με ανθρώπους που είναι φορείς του ιού θα εξεταστούν.

Το κατοικίδιο θα πρέπει να μπει σε καραντίνα στο σπίτι εάν είναι θετικό στον ιό.

Δεν είναι απαραίτητο να αποστέλλεται το κατοικίδιο ζώο σε εγκατάσταση απομόνωσης, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί μεταξύ ανθρώπων και κατοικίδιων ζώων, δήλωσε ο Park Yoo-mi, αξιωματούχος ελέγχου ασθενειών σε διαδικτυακή ενημέρωση Τύπου, σύμφωνα με το Yonhap.

Ωστόσο, εάν οι ιδιοκτήτες του κατοικίδιου νοσηλεύονται με Covid-19, ή είναι πολύ άρρωστοι ή πολύ ηλικιωμένοι για να το φροντίσουν, το κατοικίδιο θα μεταφερθεί σε καραντίνα σε εγκαταστάσεις.  

Στη Νότια Κορέα, οι ασθενείς με Covid-19 γενικά τοποθετούνται σε εγκαταστάσεις καραντίνας εάν δεν χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη.

Η κα Park υπενθύμισε στους κατοίκους να κρατούν τα κατοικίδια ζώα τους "τουλάχιστον δύο μέτρα μακριά από ανθρώπους και άλλα κατοικίδια ζώα όταν τα βγάζουν βόλτα".

Οι ειδικοί είχαν πει προηγουμένως ότι είναι πολύ απίθανο ένας σκύλος ή γάτα να μεταδώσει τον ιό σε ανθρώπους, αν και έρευνες έχουν δείξει ότι οι γάτες μπορεί να είναι σε θέση να μεταφέρουν τον ιό και να τον μεταδώσουν σε άλλες γάτες.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, αρκετά κατοικίδια έχουν βγει θετικά στον ιό - αν και τέτοιες περιπτώσεις είναι γενικά αρκετά σπάνιες.

Τον περασμένο μήνα, δύο γορίλες στο πάρκο σαφάρι του ζωολογικού κήπου του Σαν Ντιέγκο κόλλησαν Covid-19 από έναν ανθρώπινο χειριστή - την πρώτη γνωστή περίπτωση μολύνσεων σε πιθήκους.

Έχει επίσης βρεθεί σε πολλά άλλα άγρια ​​ζώα, συμπεριλαμβανομένων λιονταριών και τιγρων στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη και σε λιοντάρια στο ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης στην Ισπανία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.