ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μείγμα» τεχνοκρατών και πολιτικών στη νέα κυβέρνηση Ντράγκι

22:29 - 12 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
«Μείγμα» τεχνοκρατών και πολιτικών στη νέα κυβέρνηση Ντράγκι
Έτοιμος να συστήσει την επόμενη κυβέρνηση της Ιταλίας είναι ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, όπως επιβεβαίωσε πριν από λίγο, παρουσιάζοντας το υπουργικό του συμβούλιο που απαρτίζεται από τεχνοκράτες και πολιτικούς από τον ευρύτερο συνασπισμό.

Μετά από μία εβδομάδα εντατικών διαβουλεύσεων, όλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα της Ιταλίας προσέφεραν την υποστήριξή τους στο πρόσωπο του Ντράγκι με επιφανείς προσωπικότητες και από τα τρία κόμματα να αναλαμβάνουν υπουργικούς θώκους.

Ο Λουίτζι Ντι Μάιο, ο ηγέτης του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, θα κρατήσει το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ο Τζιανκάρλο Γκιοργκέτι, ανώτατος αξιωματούχος της Λέγκα θα αναλάβει το υπουργείο Βιομηχανίας. Ο Αντρέα Ορλάντο από το κεντρο-αριστερό Δημοκρατικό Κόμμα θα αναλάβει το υπουργείο Εργασίας.

Ωστόσο, κάποιες θέσεις κλειδιά δόθηκαν σε τεχνοκράτες, μεταξύ των οποίων ο Ντανιέλε Φράνκο, γενικός γραμματέας της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας που αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας και ο Ρομπέρτο Σινγκολάνι, φυσικός και ειδικός σε θέματα Τεχνολογίας Πληροφορικής, που θα αναλάβει το νέο ρόλο του υπουργού για την Πράσινη Μετάβαση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.