ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι συμβαίνει με την Μπρίτνεϊ Σπίαρς και το κίνημα #FreeBritney

11:41 - 13 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Τι συμβαίνει με την Μπρίτνεϊ Σπίαρς και το κίνημα #FreeBritney
Η Αμερικανίδα ποπ σταρ Μπρίτνεϊ Σπιαρς έχει από καιρό εμπλακεί σε μια πικρή νομική διαμάχη για τις επιχειρηματικές και προσωπικές της υποθέσεις.

Η καριέρα της πριγκίπισσας της ποπ βρίσκεται στα χέρια των νόμιμων κηδεμόνων της από τότε που αντιμετώπισε μια κρίση ψυχικής υγείας πριν από 12 χρόνια. Άλλοι διαχειρίζονται δηλαδή την περιουσία και τα έσοδά της. Η ίδια προσπαθεί τώρα να τα πάρει πίσω.

Η συμφωνία προς 12ετίας, έδωσε στον πατέρα της, Τζέϊμι Σπιαρς, τον έλεγχο της περιουσίας της και άλλων πτυχών της ζωής της. Αλλά η τραγουδίστρια έχει προσπαθήσει δικαστικά να απομακρύνει τον πατέρα της από το ρόλο.

Ένα κίνημα θαυμαστών, γνωστό ως η εκστρατεία #FreeBritney, υποστηρίζει τη νομική της μάχη να ανακτήσει την αυτονομία των υποθέσεων της.

Στην τελευταία δικαστική ακρόαση της υπόθεσης, η δικαστής απέρριψε το αίτημα του πατέρα της Τζέιμι Σπίαρς να ασκήσει μεγαλύτερο έλεγχο στα οικονομικά της.

Η παρατεταμένη νομική διαμάχη έχει αποκτήσει νέα προσοχή μετά την κυκλοφορία ενός ντοκιμαντέρ των New York Times που λέγεται ‘Framing Britney Spears’ το οποίο επικεντρώνεται στη σύγκρουση για την κηδεμονία της τραγουδίστριας. Το ντοκιμαντέρ εξετάζει σε βάθος την επιτροπεία, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο η τραγουδίστρια έχει αντιμετωπιστεί από τα μέσα ενημέρωσης καθ 'όλη την διάρκεια της καριέρα της.

Σχετικά με το καθεστώς επιτροπείας

Ένα δικαστήριο παραχωρεί επιτροπεία για άτομα που δεν μπορούν να λάβουν τις δικές τους αποφάσεις, όπως για παράδειγμα άτομα με άνοια ή άλλες ψυχικές ασθένειες.

Αυτό σημαίνει την εκχώρηση του δικαιώματος διαχείρισης καθηκόντων σε ένα πρόσωπο ή κάποιο φορέα.

Σύμφωνα με αυτήν τη νομική συμφωνία, η Μπρίτνεϊ Σπιαρς δεν έχει έλεγχο των οικονομικών, επαγγελματικών και άλλων αποφάσεων της από το 2008.

Ο πατέρας και οι δικηγόροι της έχουν τη δύναμη να πράττουν για λογαριασμό της, επιτρέποντάς τους να λαμβάνουν αποφάσεις για την προσωπική της ζωή.

Τα οικονομικά της πρέπει να τεκμηριώνονται στο δικαστήριο.

Από το 2018, η Μπρίτνεϊ Σπιαρς έχει καθαρή αξία 59 εκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε το Business Insider, επικαλούμενο οικονομικά έγγραφα. Την ίδια χρονιά, η Σπιαρς ξόδεψε 1,1 εκατομμύρια δολάρια για νομικά και άλλα τέλη, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που ανέφερε ο ιστότοπος Entertainment Tonight.

Πέρυσι, οι δικηγόροι της 39χρονης τραγουδίστριας ξεκίνησαν μια νομική προσπάθεια για την απομάκρυνση του πατέρα της ως κηδεμόνα.

Οι δικηγόροι δήλωσαν ότι η Σπιαρς «φοβόταν τον πατέρα της» και ότι δεν θα επέστρεφε στην καριέρα της όσο αυτός την ήλεγχε.

Ωστόσο, το Νοέμβριο, η δικαστής αρνήθηκε να απομακρύνει τον κ. Σπιαρς από τον ρόλο του κηδεμόνα, αλλά όρισε επιτροπεία από κοινού με την χρηματοπιστωτική εταιρεία Bessemer Trust.

Ένα μήνα αργότερα, η δικαστής παράτεινε τον ρόλο του κ. Σπίαρς ως κηδεμόνα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η Σπίαρς άρχισε να συμπεριφέρεται ακανόνιστα το 2007 μετά την ολοκλήρωση του διαζυγίου της από τον Kevin Federline οπού και έχασε την επιμέλεια των δύο παιδιών τους.

Πολλές από τις υποτιθέμενες ψυχικές διαταραχές της έγιναν στο φως της δημοσιότητας – έγινε πρωτοσέλιδο όταν η τραγουδίστρια ξύρισε το κεφάλι της και φωτογραφήθηκε να χτυπά το αυτοκίνητο ενός παπαράτσι με μια ομπρέλα. Πήγε σε εγκαταστάσεις αποκατάστασης αρκετές φορές.

Τοποθετήθηκε σε ψυχιατρική περίθαλψη αφού αρνήθηκε να παραδώσει τους γιους της σε μια διαφωνία με την αστυνομία και η επιτροπεία τέθηκε σε εφαρμογή στις αρχές του 2008.

Όμως, στα χρόνια της επιτροπείας, η Σπίαρς δεν έκανε λίγα: κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ, έλαβε άδεια παραμονής στο Λας Βέγκας και έκανε πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Η τελευταία δικαστική απόφαση

Μια δικαστής στο Λος Άντζελες επιβεβαίωσε μια προηγούμενη απόφαση που έκανε το Bessemer Trust συν-επίτροπο για την τραγουδίστρια.

Ο κ. Σπίαρς είχε αντιταχθεί στην εμπλοκή του Bessemer Trust, υποστηρίζοντας ότι μείωσε την εξουσία που κατείχε ο ίδιος για χρόνια.

Στο δικαστήριο, ο κ. Σπίαρς ζήτησε να διατηρήσει το προηγούμενο επίπεδο εξουσίας στις επενδύσεις της κόρης του.

Ωστόσο, η δικαστής απέρριψε το αίτημά του, επιβεβαιώνοντας ότι ο κ. Σπίαρς και η Bessemer Trust έχουν την ίδια δύναμη να διαχειρίζονται τα οικονομικά της.

"Ο πελάτης μου ανυπομονεί να συνεργαστεί με την Bessemer για να συνεχίσει μια επενδυτική στρατηγική προς όφελος της κόρης του", δήλωσε η δικηγόρος του κ. Σπίαρς, Vivian Thoreen, μετά την ακρόαση.

Έξω από το δικαστήριο, λίγοι θαυμαστές από το μικρό αλλά μαχητικό κίνημα #FreeBritney ζήτησαν να τερματιστεί η επιτροπεία.

"Θέλω να είναι ανεξάρτητη. Θέλω να είναι σε θέση να ζήσει τη ζωή της με τους δικούς της όρους", δήλωσε ένας θαυμαστής, ο 28χρονος Dustin Strand, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Οι επόμενες δικαστικές ακροάσεις για τη εποπτεία είναι προγραμματισμένες για τις 17 Μαρτίου και τις 27 Απριλίου.

Μερικοί από τους οπαδούς της Σπίαρς πιστεύουν ότι η τραγουδίστρια αναγκάστηκε να συμμετάσχει στη συμφωνία και θεωρούν πως ζητά βοήθεια στα κοινωνικά μέσα.

Ο όρος #FreeBritney χρονολογείται από το 2009, σύμφωνα με μια έκθεση των New York Times, από έναν ιστότοπο θαυμαστών που διαφωνούσε με τη συμφωνία επιτροπείας.

Όταν η Σπίαρς επισκέφθηκε ένα κέντρο ψυχικής υγείας το 2019, αφού ανέφερε συναισθηματική αγωνία για την ασθένεια του πατέρα της, η εκστρατεία εμφανίστηκε ξανά.

Οι οπαδοί του κινήματος #FreeBritney ζήτησαν ακόμη και από τον Λευκό Οίκο να τερματίσει την συμφωνία επιτροπείας, υποβάλλοντας αιτήσεις με δεκάδες χιλιάδες υπογραφές.

Η τραγουδίστρια δεν έχει σχολιάσει την καμπάνια #FreeBritney, αλλά πρόσφατα είπε στους θαυμαστές της πως είναι καλά.

Η Σπίαρς ζήτησε από τους θαυμαστές να μην πιστεύουν "ό,τι διαβάζετε και ακούτε" μετά την παραμονή της το 2019 σε κέντρο ψυχικής υγείας.

Η προβολή του νέου ντοκιμαντέρ, Framing Britney Spears, εκτόξευσε το ενδιαφέρον του κοινού την τελευταία εβδομάδα σχετικά με τη νομική μάχη, προκαλώντας κατηγορίες για εκμετάλλευση της τραγουδίστριας.

Η Μπρίτνεϊ Σπιαρς δεν έχει τραγουδήσει ζωντανά για περισσότερο από δύο χρόνια και επιμένει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να το ξανά κάνει έως ότου ο πατέρας της αναγκαστεί να παραιτηθεί από τον έλεγχο της καριέρας της.

Την Τρίτη, μοιράστηκε ένα βίντεο της που τραγουδούσε μια από τις επιτυχίες της, Toxic, πριν από τρία χρόνια, μαζί με ένα μήνυμα προς τους 27 εκατομμύρια ακόλουθούς της.

«Θα μου αρέσει πάντα να είμαι στη σκηνή», έγραψε η τραγουδίστρια. "Αλλά αφιερώνω χρόνο για να μάθω και να είμαι φυσιολογικός άνθρωπος. Μου αρέσει απλώς να απολαμβάνω τα απλά της καθημερινής ζωής!"

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.