ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμπανάκι» ΔΝΤ στην Ουκρανία: Περισσότερες μεταρρυθμίσεις για την επόμενη δόση

20:39 - 13 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
«Καμπανάκι» ΔΝΤ στην Ουκρανία: Περισσότερες μεταρρυθμίσεις για την επόμενη δόση
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ζητά μεγαλύτερη πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να αποφασίσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου των 5 δισεκ. δολαρίων, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου στο Κίεβο μετά από τις συνομιλίες, τις οποίες χαρακτήρισε παραγωγικές. «Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν», δήλωσε ο Goesta Ljungman.

Οι διαδικτυακές διαπραγματεύσεις με την αποστολή του ΔΝΤ, οι οποίες διεξήχθησαν από τα τέλη Δεκεμβρίου έως τις 12 Φεβρουαρίου, επικεντρώθηκαν στην ενίσχυση της διακυβέρνησης της κεντρικής τράπεζας, στη βελτίωση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου για την εποπτεία των τραπεζών, πολιτικές για τη μείωση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού ελλείμματος, στην αποκατάσταση και ενίσχυση του πλαισίου κατά της διαφθοράς και του δικαστικού σώματος, καθώς και στην ενεργειακή πολιτική.

Μετά την ανακοίνωση του ΔΝΤ, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denys Shmygal δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα λάβει υπόψη τις συστάσεις που προτείνει η αποστολή.

«Συμφωνήσαμε στα επόμενα βήματα και κατανοούμε σαφώς τα αναμενόμενα αποτελέσματα», έγραψε ο Shmygal στο Twitter, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskiy θα ζητήσει από το Κοινοβούλιο να ψηφίσει επειγόντως τους νόμους για τη δικαστική μεταρρύθμιση.

Η Ουκρανία αναμένει να λάβει 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια που κατανέμονται σε τρεις ίσες δόσεις από το ΔΝΤ το 2021, δήλωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Kyrylo Shevchenko, στο Reuters.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.