ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: Μεγάλες διαδηλώσεις για την απελευθέρωση του ράπερ Pablo Hasel

20:13 - 17 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Ισπανία: Μεγάλες διαδηλώσεις για την απελευθέρωση του ράπερ Pablo Hasel
Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Ισπανίας για να υποστηρίξουν τον φυλακισμένο ράπερ, Pablo Hasel, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για προτροπή σε τρομοκρατία και ρητορικής μίσους.

Υπήρξαν μάλιστα και συγκρούσεις στη Βαρκελώνη καθώς η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τους διαδηλωτές.

Ο Πάμπλο Χασέλ μεταφέρθηκε στη φυλακή την Τρίτη, αμέσως μετά τη σύλληψή του, που έγινε σε πανεπιστήμιο της Καταλονίας στο οποίο είχε αναζητήσει... καταφύγιο.

Αντιμετωπίζει εννέα μήνες φυλάκιση για tweets και στίχους που θεωρείται ότι «εκθειάζουν» την τρομοκρατία και συκοφαντούν την μοναρχία και κρατικούς θεσμούς.

Η υπόθεση του Χασέλ έχει ξαναρχίσει μια συζήτηση για την ελευθερία του λόγου στην Ισπανία.

Σημειώθηκαν διαδηλώσεις επίσης και σε άλλες πόλεις στην περιοχή της Καταλονίας και στην ανατολική πόλη της Βαλένθια την Τρίτη το βράδυ, λίγες ώρες μετά την έναρξη της ποινής του Χασέλ.

Στη Βαρκελώνη, περίπου 2.000 άτομα συμμετείχαν σε διαμαρτυρίες κρατώντας πανό που  "Ελευθερώστε τον Πάμπλο". Περιστατικά βίας αναφέρθηκαν αργότερα καθώς διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών και πέταξαν αντικείμενα.

{https://twitter.com/laccent/status/1361761473974972416}

Η μεγαλύτερη διαδήλωση έγινε στην πόλη της Χιρόνα οπού συμμετείχαν 5.000 άτομα, ενώ εκατοντάδες ακόμη συγκεντρώθηκαν στη Λέριδα (Lleida στα Καταλανικά), στην πόλη όπου ο ράπερ συνελήφθη νωρίτερα εκείνη την ημέρα. Άλλοι 2.000 άνθρωποι ζήτησαν την απελευθέρωση του Χασέλ στην πόλη του Segrià, σύμφωνα με τα καταλανικά ΜΜΕ.

Δεκαπέντε διαδηλωτές συνελήφθησαν και 33 άτομα τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων 17 αστυνομικών. Το κτήριο του δικαστηρίου στο Vic κοντά στη Βαρκελώνη δέχθηκε επίθεση και το αστυνομικό τμήμα υπέστη ζημιές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.