ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία «σταθμός» μεταξύ Google-Μέρντοχ για την παροχή ειδήσεων

23:50 - 17 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Συμφωνία «σταθμός» μεταξύ Google-Μέρντοχ για την παροχή ειδήσεων
Συμφωνία τριών ετών με την Alphabet Inc της Google για την παροχή ειδήσεων υπέγραψε η News Corp του Ρούπερτ Μέρντοχ, βάζοντας τέλος στη διαμάχη του μεγιστάνα για τη χρήση ειδησεογραφικού περιεχομένου.

Η News Corp και η θυγατρική της Google θα αναπτύξουν μια συνδρομητική πλατφόρμα και θα μοιράζονται τα έσοδα που θα προκύπτουν από τις διαφημίσεις μέσω των υπηρεσιών της Google.

Επίσης, θα προωθήσουν την παραγωγή ηχητικού δημοσιογραφικού περιεχομένου και βίντεο μέσω του YouTube.

Σύμφωνα με το Reuters, η υπογραφή της συμφωνίας βάζει τέλος στην πολυετή διαμάχη ανάμεσα στον Ρούπερτ Μέρντοχ και τη Google, με πιο πρόσφατο περιστατικό την κόντρα στην Αυστραλία, όπου ο τεχνολογικός κολοσσός απείλησε να κλείσει τη μηχανή αναζήτησης για να αποφύγει -όπως ανακοίνωσε- τον «ανεφάρμοστο νόμο που προωθεί η κυβέρνηση της χώρας».

Από την μεριά της η News Corp αρνήθηκε να αποκαλύψει τις οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας και περιορίστηκε να ανακοινώσει μόνο ότι προβλέπονται «σημαντικές πληρωμές» από τη Google.

Να σημειωθεί ότι, ο 89χρονος Μέρντοχ είχε προχωρήσει στο παρελθόν σε συμφωνίες πληρωμών με την Apple και τη Facebook, προκειμένου να παρέχουν στον μεγάλο ειδησεογραφικό οργανισμό τις υπηρεσίες Apple News και Facebook News αντίστοιχα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 23:52 - 17 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.