ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενδέχεται να χορηγείται σε δύο δόσεις το εμβόλιο της Johnson&Johnson

21:25 - 18 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Ίσως καταλήξει να χορηγείται σε δύο δόσεις το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της Covid-19, σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι έτσι προσφέρει περισσότερη προστασία, όπως δήλωσε την Πέμπτη (18/2) ένας υγειονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου στις ΗΠΑ.

«Η Johnson & Johnson αξιολογεί επί του παρόντος την απόδοση του εμβολίου της με τη χορήγηση δύο δόσεων», δήλωσε ο Andy Slavitt, ανώτερος σύμβουλος της ομάδας Covid-19 του Λευκού Οίκου, σε συνέντευξή του στη Washington Post.

«Περιμένουμε τα αποτελέσματα αυτά, περιμένουμε και την απόφαση του FDA κι έπειτα από αυτά, ίσως δούμε και τη χορήγηση δεύτερης δόσης για το εμβόλιο της Johnson & Johnson» πρόσθεσε ο Slavitt, για ένα εμβόλιο που, βάσει αρχικών προδιαγραφών, προέβλεπε χορήγηση μιας, μόνο, δόσης, η οποία εξασφάλιζε αποτελεσματικότητα της τάξης του 66% έναντι της λοίμωξης, 85% στην αποφυγή σοβαρής νόσησης και 100% στην αποφυγή νοσηλείας και θανάτου.

Η φαρμακευτική εταιρεία είχε ανακοινώσει μια δοκιμή μεγάλης κλίμακας για το σχήμα δύο δόσεων από τον Νοέμβριο. Ακόμη, είχε δηλώσει ότι σχεδίαζε να εγγράψει έως και 60.000 συμμετέχοντες παγκοσμίως για τη μελέτη, η οποία διεξήχθη παράλληλα με μια δοκιμή μίας δόσης.

Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν είτε ένα εικονικό φάρμακο είτε το πειραματικό σκεύασμα, το οποίο ονομάζεται Ad26COV2, ακολουθούμενο από μια δεύτερη δόση 57 ημέρες αργότερα.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.