ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: Ένα στα 4 κρούσματα προέρχεται από τη βρετανική μετάλλαξη

22:34 - 18 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Ισπανία: Ένα στα 4 κρούσματα προέρχεται από τη βρετανική μετάλλαξη
Το στέλεχος του κορονοϊού, που ταυτοποιήθηκε τον Νοέμβριο στη Βρετανία, «κυκλοφορεί ήδη ευρέως» στην Ισπανία και ευθύνεται για το 20-25% των νέων μολύνσεων, όπως έγινε σήμερα (18/2) γνωστό από τον διευθυντή έκτακτων υγειονομικών αναγκών της ισπανικής κυβέρνησης.

«Η βρετανική παραλλαγή κυκλοφορεί ήδη ευρέως στην Ισπανία», δήλωσε ο δρ. Φερνάνδο Σιμόν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. «Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα ποσοστό 20-25% σε εθνικό επίπεδο και σχεδόν 50% σε ορισμένες περιφέρειες».

Τα άλλα γνωστά στελέχη έχουν πολύ μικρή παρουσία, με μονάχα 7 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νοτιοαφρικανικού στελέχους και τρία του βραζιλιάνικου, όλα τους εισαγόμενα, συμπλήρωσε ο γιατρός.

Για να αποτρέψει τη διασπορά αυτών των στελεχών, η Ισπανία περιόρισε τις αεροπορικές αφίξεις από αυτές τις τρεις χώρες στα πρόσωπα που έχουν την υπηκοότητα ή κατοικούν στην Ισπανία και την Ανδόρρα.

Επιπλέον, στην περίπτωση της Βραζιλίας και της Νότιας Αφρικής, οι ταξιδιώτες πρέπει να τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών από τη Δευτέρα, ένα μέτρο που δεν θα εφαρμοστεί στην περίπτωση της Βρετανίας.

«Προς το παρόν, ο έλεγχος της εισόδου της βρετανικής παραλλαγής δεν έχει κανένα νόημα», δεδομένου ότι είναι ευρέως παρούσα στην Ισπανία, επισήμανε ο Σιμόν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το βρετανικό στέλεχος θα μπορούσε να είναι το κυρίαρχο στην Ισπανία έως τον Μάρτιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.