ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Pfizer: Ξεκίνησε τις δοκιμές εμβολίου σε εγκύους

08:48 - 19 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Pfizer: Ξεκίνησε τις δοκιμές εμβολίου σε εγκύους
Η Pfizer και η BioNTech ξεκίνησαν διεθνή μελέτη με 4.000 εθελόντριες, για να αξιολογήσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου COVID-19 σε υγιείς εγκυμονούσες γυναίκες, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν την Πέμπτη 18/2.
Οι εγκυμονούσες γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρά συμπτώματα της COVID-19 και πολλοί αξιωματούχοι δημόσιας υγείας έχουν συστήσει σε ορισμένες γυναίκες σε επαγγέλματα υψηλού κινδύνου να  κάνουν το εμβόλιο κορονοϊού ακόμη και χωρίς απόδειξη ότι είναι ασφαλές για αυτές.
 
Την περασμένη εβδομάδα, τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ ζήτησαν μεγαλύτερη συμπερίληψη των εγκύων και των γυναικών που θηλάζουν, στην έρευνα εμβολίων COVID-19.
 
Οι εμπειρογνώμονες εμβολίων και μητρικής υγείας υποστηρίζουν εδώ και χρόνια ότι οι εγκυμονούσες πρέπει να συμπεριληφθούν νωρίς σε δοκιμές πανδημικών εμβολίων, ώστε να μην χρειαστεί να περιμένουν πολύ, ρισκάροντας έτσι την υγεία τους.
 
Παρ 'όλα αυτά, οι εγκυμονούσες αποκλείστηκαν από τις μεγάλες δοκιμές των ΗΠΑ που χρησιμοποιήθηκαν για τη λήψη επείγουσας έγκρισης χρήσης εμβολίων COVID-19.
 
Οι ειδικοί έχουν πει ότι πρέπει πρώτα να βεβαιωθούν ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά γενικότερα και έπειτα να δοκιμαστούν σε αυτή την ειδική κατηγορία. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ρυθμιστικές αρχές απαιτούν από τους φαρμακοποιούς να διεξάγουν μελέτες ασφάλειας σε ζώα που είναι σε ενδιαφέρουσα πριν από τη δοκιμή εμβολίων σε εγκυμονούσες για να διασφαλιστεί ότι δεν βλάπτουν το έμβρυο ή οδηγούν σε αποβολή. Οι Pfizer και ΒioNTech ανέφεραν ότι οι μελέτες αυτές δεν εμφάνισαν κινδύνους.
 
Οι εγκυμονούσες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη λάβει τις πρώτες δόσεις τους, ανέφεραν οι επιχειρήσεις στην ανακοίνωσή τους.
 
Η νέα μελέτη θα δοκιμάσει γυναίκες σε ενδιαφέρουσα ηλικίας 18 ετών και άνω στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Χιλή, τη Μοζαμβίκη, τη Νότια Αφρική, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία.
 
Οι γυναίκες θα λάβουν το εμβόλιο κατά τη διάρκεια των εβδομάδων 24-34 της κύησης, λαμβάνοντας τις δύο δόσεις με 21 ημέρες διαφορά- όπως γίνεται δηλαδή, και στη μεγαλύτερη κλινική δοκιμή.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.