ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερώτηση «καμπανάκι» για την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών

17:08 - 19 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Ερώτηση «καμπανάκι» για την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών
Στον κίνδυνο δημιουργίας ενός επικίνδυνου «κοκτέιλ» κορονοϊού και της γρίπης των πτηνών, αναφέρεται, με επείγουσα ερώτηση της προς την Κομισιόν, η Ιταλίδα ευρωβουλευτής της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας, Stefania Zambelli.

Η ευρωβουλευτής αναφέρεται σε νέες περιπτώσεις της πολύ παθογόνου γρίπης των πτηνών, που έχουν εντοπισθεί σε όλη την Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες, τόσο στα άγρια πτηνά όσο και στα κατοικίδια πουλερικά και διευκρινίζει συγκεκριμένα ότι:

Αυτό συνέβη στη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία και πολλές άλλες χώρες της ΕΕ.

Δεδομένης της συνεχώς μεταβαλλόμενης επιδημιολογικής κατάστασης, με νέα περιστατικά να καταγράφονται καθημερινά και της τρέχουσας κατάστασης, που κυριαρχείται από τον ιό SARS-CoV-2, απαιτείται επείγουσα δράση για την πρόληψη ενός κύματος γρίπης των πτηνών, το οποίο θα επιδεινώσει περαιτέρω την τρέχουσα κατάσταση, υπογραμμίζει η ευρωβουλευτής και ερωτά:

  1. Ποια προληπτικά μέτρα έχουν ληφθεί για την αποφυγή εκφυλισμού της επιδημιολογικής κατάστασης που προκαλείται από τη γρίπη των πτηνών;
  2. Ανησυχεί η Κομισιόν για τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων υψηλής παθογονικής γρίπης των πτηνών, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης στην κρίση SARS-CoV-2.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.