ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμπανάκι» Fed για εταιρικές πτωχεύσεις στις ΗΠΑ

23:52 - 19 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
«Καμπανάκι» Fed για εταιρικές πτωχεύσεις στις ΗΠΑ
Σημαντικοί παραμένουν οι κίνδυνοι για εταιρικές πτωχεύσεις στις ΗΠΑ το επόμενο διάστημα, όπως αναφέρει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) στην εξαμηνιαία έκθεσή της που κατέθεσε στο Κογκρέσο.

Και αυτό, παρά το γεγονός ότι η αμερικανική οικονομία φαίνεται να βγαίνει από το τούνελ της πανδημίας του κορονοϊού, όπως αναφέρει η έκθεση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Fed αναφέρει ότι ο επιχειρηματικός δανεισμός «βρίσκεται πλέον κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα» και παρότι τα υψηλά ταμειακά διαθέσιμα, τα χαμηλά επιτόκια και η οικονομική ανάπτυξη ενδέχεται να μειώσουν τα προβλήματα στο εγγύς μέλλον, «ο κίνδυνος να καταστούν αφερέγγυες κάποιες μικρές, μεσαίες, ακόμα και κάποιες μεγάλες εταιρείες, παραμένει σημαντικός».

Όπως αναφέρει η Fed, παρότι οι ισολογισμοί των τραπεζών και η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών παραμένουν σε λογικά πλαίσια, το χρέος των εταιρειών υποδεικνύει την πιθανότητα η ανάκαμψη μετά την πανδημία να καθυστερήσει, με τις περισσότερες επιχειρήσεις να έχουν προβεί σε δανεισμό προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια από τις πιο δύσκολες χρονιές στην ιστορία.

Ταυτόχρονα με τις πιθανές εταιρικές πτωχεύσεις, η έκθεση της Fed τονίζει ότι οι επιτελούμενες αλλαγές στην οικονομία μπορούν, για παράδειγμα, να περιορίσουν την αξία του real estate και να οδηγήσουν σε «απότομες μειώσεις» τιμών -κάτι που θα αποτελούσε πιθανό πλήγμα για τους επενδυτές ή τους δανειστές που ασχολούνται με αυτές τις περιουσίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.