ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμβολιάστηκε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον (video)

11:50 - 21 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Εμβολιάστηκε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον (video)
Ξεκίνησαν σήμερα (21/2) οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στην Αυστραλία, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Σκοτ Μόρισον, να λαμβάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Έως 4 εκατ. Αυστραλοί αναμένεται να εμβολιαστούν μέχρι τον Μάρτιο, με τον Μόρισον να ανήκει στη μικρή ομάδα που έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer/BioNTech.

«Είναι η αρχή μιας μεγάλης, καθοριστικής αλλαγής», δήλωσε ο Μόρισον σε δημοσιογράφους λίγο μετά τον εμβολιασμό του σε ιατρικό κέντρο στο Σίδνεϊ. «Κάθε μέρα που περνά ύστερα από σήμερα, τα πράγματα γίνονται πιο φυσιολογικά. Και αυτό είναι το συναρπαστικό για τη σημερινή ημέρα».

Ένας μικρός αριθμός μεγαλύτερων σε ηλικία Αυστραλών στο Castle Hill Medical Centre στο δυτικό Σίδνεϊ, φροντιστές σε οίκους ευγηρίας, νοσηλευτές και εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής ήταν μεταξύ των πρώτων που εμβολιάστηκαν, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Αύριο (22/2) το πρωί, θα ξεκινήσει η ευρύτερη ‘Φάση 1-Α’ μεταξύ εργαζομένων σε οίκους ευγηρίας, σε μονάδες για ανθρώπους με αναπηρίες, και μεταξύ του προσωπικού στα σύνορα και σε εγκαταστάσεις καραντίνας.

{https://twitter.com/ScottMorrisonMP/status/1363383198894288896}

Θα ακολουθήσουν οι εμβολιασμοί της ‘Φάσης 1-Β’ με ανοσοκατεσταλμένους ανθρώπους και πολίτες άνω των 70 ετών, καθώς και γηγενείς Αυστραλούς άνω των 55 και εργαζομένους στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού θα λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο μπορεί να παραχθεί εντός της χώρας, έως τα τέλη Οκτωβρίου.

{https://twitter.com/ScottMorrisonMP/status/1363383187620073481}

Το Εθνικό Υπουργικό Συμβούλιο θα εξετάσει, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πώς το εμβολιαστικό πρόγραμμα πέντε φάσεων θα αλλάξει τον τρόπο που διαχειρίζεται η χώρα τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού στο μέλλον, στα εσωτερικά σύνορα μεταξύ πολιτειών και στα διεθνή σύνορα.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:10 - 21 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.