ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φάουτσι: Μάσκες και το 2022-Το φθινόπωρο θα βελτιωθούν τα πράγματα

20:34 - 21 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Φάουτσι: Μάσκες και το 2022-Το φθινόπωρο θα βελτιωθούν τα πράγματα
Την εκτίμηση ότι οι πολίτες θα χρειαστεί να φορούν μάσκες μέχρι να εξαλειφθεί πλήρως η απειλή του κορονοϊού, εξέφρασε ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι.

Μιλώντας σε εκπομπή του δικτύου CNN, ο Φάουτσι είπε ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν σημαντικά καθώς θα μπαίνουμε στο φθινόπωρο, ωστόσο δεν αναμένει να έχουμε μια επιστροφή στην προ κορονοϊού κατάσταση.

«Αν με ρωτάτε για το αν θα υπάρξει κανονικότητα όπως τον Νοέμβριο του 2019, τότε είναι δύσκολο να σας πω ναι. Αν όμως μιλάμε για σύγκριση με τον περασμένο Νοέμβριο, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ πολύ καλύτερα».

{https://twitter.com/CNNSotu/status/1363496808568279040}

Προ ημερών ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας ότι δεν θα έβγαζε τη μάσκα του, παρότι στεκόταν περισσότερο από τρία μέτρα μακριά από τον Δρ Φάουτσι και τον Διευθυντή του NIH Φράνσις Κόλινς.

«Ξέρετε ότι φορώντας αυτή τη μάσκα και το επόμενο έτος μπορούμε να σώσουμε ζωές, έναν σημαντικό αριθμό ζωών», δήλωσε ο Μπάιντεν. 

Κληθείς να σχολιάσει ο Φάουτσι είπε «συμφωνώ απολύτως» και πρόσθεσε: «Εξαρτάται από το πόσοι άνθρωποι θα έχουν εμβολιαστεί και κατά πόσο θα έχει εξαλειφθεί η απειλή του ιού στη κοινότητα. Θα πρέπει να πλησιάσει το μηδέν για να πούμε ότι δεν χρειάζονται πια οι μάσκες».

Τελευταία τροποποίηση στις 22:49 - 21 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.