ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ουγγαρία χορηγεί το κινεζικό εμβόλιο-Η πρώτη στην ΕΕ

17:38 - 23 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Η Ουγγαρία χορηγεί το κινεζικό εμβόλιο-Η πρώτη στην ΕΕ
Την Τετάρτη 24/2 ξεκινά η χορήγηση του κινεζικού εμβολίου κατά του κορονοΐού Sinopharm στην Ουγγαρία, η οποία γίνεται, έτσι, η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο στους πολίτες της.

Να σημειωθεί πως η Ουγγαρία έχει επίσης αγοράσει δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik, το οποίο, όπως και το εμβόλιο της Sinopharm, δεν έχει λάβει έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ.

Η κυβέρνηση της χώρας επικρίνει τη βραδύτητα του εμβολιαστικού προγράμματος της ΕΕ, και ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι κατέληξε σε συμφωνία για την αγορά 5 εκατ. δόσεων του εμβολίων της Sinopharm. Οι πρώτες 550.000 δόσεις έφτασαν στη Βουδαπέστη την περασμένη εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή τα νέα κρούσματα COVID-19 έχουν αρχίσει να αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς στην Ουγγαρία στο τρίτο κύμα της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, θέλει να επιταχύνει το πρόγραμμα ανοσοποίησης ύστερα από τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εγκεκριμένων από την ΕΕ εμβολίων από φαρμακοβιομηχανίες της Δύσης, έτσι ώστε να μπορέσει και πάλι να κινηθεί ελεύθερα η οικονομία.

Το πρόγραμμα της Ουγγαρίας περιλαμβάνει επίσης τα εμβόλια της Moderna και της AstraZeneca.

«Τις επόμενες λίγες ημέρες μπορούμε να κάνουμε ένα τεράστιο βήμα στην ανοσοποίηση χάρη στο κινεζικό εμβόλιο», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ιστβαν Γκιόργκι, επικεφαλής της κυβερνητικής ομάδας που είναι αρμόδιος για τον εμβολιασμό. «Αυτό σημαίνει ότι εντός μίας εβδομάδας, ο αριθμός όσων έχουν κάνει εμβόλιο μπορεί να αυξηθεί σε πάνω από 800.000».

Από την αρχή της πανδημίας, η Ουγγαρία έχει ανακοινώσει 407.274 κρούσματα κορονοϊού, με 14.450 θανάτους.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.