ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετική αντίδραση των ευρωαγορών - ΕΚΤ: «Μειώνεται ο κίνδυνος»

11:43 - 13 Αυγ 2007 | Ειδήσεις
(update) Αντιδρούν οι ευρωπαϊκές αγορές από τα χαμηλά επίπεδα που άγγιξαν την προηγούμενη εβδομάδα, μετά τη σύσταση της Morgan Stanley προς τους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές των τραπεζών και των χρηματοοικονομικών εταιρειών.

Της ανόδου ηγούνται οι τίτλοι της Axa, του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ομίλου στην Ευρώπη και της Credit Suisse Group.

Ράλι σημειώνει η μετοχή της Syngenta, μετά την αναβάθμιση από την Lehman Brothers Holdings της σύστασης για τη μετοχή.

Ανοδο σημειώνει και η μετοχή της Imperial Chemical Industries, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της από την Akzo Nobel.

Κέρδη και για την BNP Paribas, τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, μετά τις δηλώσεις του Alain Papiasse, επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με τις οποίες η οικονομική κατάσταση της τράπεζας δεν επηρεάζεται από την κρίση στην αγορά στεγαστικών δανείων υψηλού ρίσκου.

Σε θετικό έδαφος κινούνται όλες οι αγορές στη Δυτική Ευρώπη, με εξαίρεση του Λουξεμβούργο. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 81,50 μονάδες ή σε ποσοστό 1,35%, ο Cac 40 στο Παρίσι διαμορφώνεται στις 5,512.70 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,18%, ενώ ο Dax στη Φρανκφούρτη βρίσκεται στις 7,413.74 μονάδες, ενισχυμένος κατά 70,48 μονάδες ή σε ποσοστό 0,96%.

Παράλληλα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΚΤ, αναφέρει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις κεφαλαιαγορές, ενώ προχωρά στη διενέργεια μονοήμερης δημοπρασίας μέχρι τις 11:05 (ώρα Ελλάδος)  για νέα προσφορά ρευστού στην αγορά.

Στην ίδια ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκφράζει την εκτίμηση ότι οι συνθήκες στις χρηματαγορές σταθεροποιούνται και ότι η παροχή ρευστότητας είναι επαρκής».

Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ, η FED και άλλες κεντρικές τράπεζες χορήγησαν 154 δισ. δολάρια στο σύστημα στις 9 Αυγούστου και 135,7 δισ. δολάρια στις 10 Αυγούστου, λόγω της κρίσης που ξέσπασε στις πιστωτικές αγορές.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.