ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάουελ (Fed): Απέχει πολύ η ανάκαμψη-Απαραίτητη η στήριξη

19:17 - 23 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Πάουελ (Fed): Απέχει πολύ η ανάκαμψη-Απαραίτητη η στήριξη
Η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας παραμένει «άνιση και απέχει πολύ από το να ολοκληρωθεί» τόνισε ο διοικητής της Fed, Τζερόμ Πάουελ στην κατάθεσή του στο Κογκρέσο, προσθέτοντας ότι θα πάρει κάποιο διάστημα μέχρι να αλλάξει η νομισματική πολιτική που υιοθετήθηκε για να βοηθήσει τη χώρα να επιστρέψει σε πλήρεις ρυθμούς.

Η δραστική περικοπή των επιτοκίων και οι αγορές ομολόγων με ρυθμό 120 δισ. δολ. το μήνα «παρέχουν ουστιαστική στήριξη στην οικονομία» σύμφωνα με τον Πάουελ. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η οικονομία «βρίσκεται ακόμη μακριά από τους στόχους απασχόλησης και πληθωρισμού και μάλλον θα πάρει ακόμα κάποιο διάστημα για να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος.

Ο διοικητής της Fed σημείωσε παράλληλα ότι η πορεία της ανάκαμψης θα εξαρτηθεί από την πορεία του ιού.

Αυτή τη στιγμή, το «κύμα» των μολύνσεων, οι νοσηλείες και οι θάνατοι τους τελευταίους μήνες «επιβαρύνουν την οικονομική δραστηριότητα και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης», ανέφερε ο πρόεδρος της Fed.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, ο αριθμός των νέων μολύνσεων και νοσηλειών υποχωρεί και οι εμβολιασμοί προσφέρουν ελπίδα για επιστροφή σε πιο φυσιολογικές συνθήκες αργότερα φέτος», επεσήμανε ο Πάουελ. Οι εμβολιασμοί αναμένεται να επιταχύνουν την επιστροφή, πρόσθεσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:21 - 23 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.