ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής ενόψει πενταμερούς: «Κυριαρχική ισότητα» των δύο πλευρών

15:59 - 26 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής ενόψει πενταμερούς: «Κυριαρχική ισότητα» των δύο πλευρών
Ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής, Εργκιούν Ολγκιούν, δηλώνει ενόψει της πεντεμαρούς για το Κυπριακό που διοργανώνει ο ΟΗΕ, πως η λύση δύο κρατών θα είναι η επίσημη θέση που θα καταθέσει στη διαπραγμάτευση.

 Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Ολγκιούν ανέφερε πως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ έχει μοιραστεί με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, το νέο όραμα το οποίο υποστηρίζει πλήρως η Τουρκία.

Αυτό κάνει λόγο για επιβεβαίωση της «κυριαρχικής ισότητας» και του «ισότιμου διεθνούς καθεστώτος» των δυο πλευρών στην Κύπρο.

Προσθέτει πως «είναι προφανές ότι το κυπριακό πρόβλημα, που συνεχίζεται για πέραν του μισού αιώνα, μπορεί να τερματιστεί μόνο με μια δίκαιη, ρεαλιστική και βιώσιμη συμφιλίωση, με αποδοχή των υφιστάμενων πραγματικοτήτων στη βάση της κυριαρχικής ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος των δυο κρατών».

«Η τουρκοκυπριακή πλευρά θα συνεχίσει τις προετοιμασίες για την άτυπη συνάντηση τύπου 5+1 με καλή θέληση και ειλικρίνεια, με την πεποίθηση ότι θα υπάρξει κατάληξη σε κοινό έδαφος που θα επιτρέψει την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του εποικοδομητικού οράματος της τοτρκοκυπριακής πλευράς», σημειώνει ο κ. Ολγκιούν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.