ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: «Καμπανάκι» για τους παιδιάτρους-Έρχεται «κύμα» χρεοκοπιών

16:59 - 26 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Απειλή δέχεται ο κλάδος των ιδιωτών παιδιάτρων στην Γερμανία, λόγω του lockdown το οποίο έχει επιβληθεί εδώ και μήνες στην χώρα, με σκοπό τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοΐού, καθώς οι γονείς ακυρώνουν συνεχώς τα ραντεβού των προληπτικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που διενεργήθηκε από την Επαγγελματική Ένωση Παιδιάτρων (BVKJ) και δημοσιεύεται από το περιοδικό Der Spiegel, περισσότεροι από το ένα τρίτο των ιδιωτών παιδιάτρων κάνουν λόγο για "υπαρξιακό κίνδυνο" των ιατρείων τους, ενώ το 52% σχεδιάζει μείωση του προσωπικού και το 84% περιορισμό των ωρών λειτουργίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Σύμφωνα με την BVKJ, λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί, τα παιδιά υποφέρουν πολύ πιο σπάνια από οξείες μολυσματικές ασθένειες, αλλά ακόμη και από καταρροή ή βήχα. Επιπλέον, πολλές οικογένειες, από ανησυχία για την έκθεσή τους στον κορονοϊό, απέχουν από τις τακτικές προληπτικές εξετάσεις. Είναι ενδεικτικό ότι ο αριθμός των προληπτικών εξετάσεων μειώθηκε τον Ιανουάριο του 2021 κατά 14,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, ενώ ο αριθμός των εμβολιασμών κατά 26,2%.

Η κατάσταση οδηγεί, όπως είναι αναμενόμενο, σε σημαντικό περιορισμό εισοδήματος για τους παιδιάτρους, αλλά και, όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες, σε προβλήματα για τα παιδιά, τα οποία επηρεάζονται ούτως ή άλλως ιδιαίτερα από την πανδημία.

 

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν, ο Πρόεδρος της BVKJ Τόμας Φίσμπακ ζητά τη βοήθεια της κυβέρνησης και κάνει λόγο για νέα προβλήματα που αντιμετωπίζουν παιδιά και έφηβοι, όπως υστέρηση ανάπτυξης κυρίως σε ό,τι αφορά τον λόγο, παχυσαρκία και αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας.

 

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.