ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυναμική αντίδραση στις διεθνείς αγορές - Επεται νέα «ένεση» και από FED

15:05 - 13 Αυγ 2007 | Ειδήσεις
Στήριγμα στην αναβάθμιση της σύστασης μετοχών του τραπεζικού και του χρηματοοικονομικού κλάδου αναμένεται να βρει η Wall ενώ δυναμική αντιδράσουν σημειώνεται αυτή την ώρα στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις απώλειες που προέκυψαν από την κρίση στην αγορά στεγαστικών δανείων υψηλού ρίσκου. Τον «τόνο» της ημέρας δίνουν σε μεγάλο βαθμό και οι συνεχείς «ενέσεις» ρευστότητας από την ΕΚΤ και τη FED.

Της ανόδου ηγούνται οι τίτλοι της Axa, του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ομίλου στην Ευρώπη, και της Credit Suisse Group, μετά τη σύσταση της Morgan Stanley προς τους επενδυτές για αγορά των μετοχών.

Σε θετικό έδαφος κινείται η μετοχή της Imperial Chemical Industries, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της από την Akzo Nobel.

Ράλι σημειώνει όμως και η JPMorgan, η τρίτη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα,μετά την αναβάθμιση από τη Deutsche Bank της σύστασης για τη μετοχή. Κέρδη και για την BNP Paribas, τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, μετά τις δηλώσεις του Alain Papiasse, επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με τις οποίες η οικονομική κατάσταση της τράπεζας δεν επηρεάζεται από την κρίση στην αγορά στεγαστικών δανείων υψηλού ρίσκου.

Τέλος, μικρά κέρδη στην αγορά της Ασίας κατέγραψαν η Kookmin Bank και η Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας.

Αυτήν την ώρα, σε θετικό έδαφος κινούνται όλες οι αγορές στη Δυτική Ευρώπη. Αναλυτικά, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 123,50 μονάδες ή σε ποσοστό 2,05%, ο Cac 40 στο Παρίσι διαμορφώνεται στις 5.535,66 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,60%, ενώ ο Dax στη Φρανκφούρτη βρίσκεται στις 7,418.94 μονάδες, ενισχυμένος κατά 75,68 μονάδες ή σε ποσοστό 1,03%.

Το ποσό των 47.665 δισ. ευρώ αποφάσισε να χορηγήσει στις τράπεζες η ΕΚΤ στην προσπάθειά της να στηρίξει τη σταθεροποίηση των κεφαλαιαγορών, μετά την κρίση που ξέσπασε στις πιστωτικές αγορές από τα subprime δάνεια.

Σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,  εκφράζεται η εκτίμηση ότι «οι συνθήκες στις χρηματαγορές σταθεροποιούνται και ότι η παροχή ρευστότητας είναι επαρκής».

Στα βήματα της ΕΚΤ αναμένεται να κινηθεί σήμερα και η FED, η οποία εκτιμάται ότι θα  παράσχει ποσό κάτω των 38 δισ. δολαρίων, το οποίο χορήγησε στις 10 Αυγούστου, σύμφωνα με την Wrightson ICAP.

Να σημειωθεί ότι, η  ΕΚΤ, η FED και άλλες κεντρικές τράπεζες χορήγησαν 154 δισ. δολάρια στο σύστημα στις 9 Αυγούστου και 135,7 δισ. δολάρια στις 10 Αυγούστου, ώστε να ξεπεραστεί η κρίση που ξέσπασε στις πιστωτικές αγορές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.