ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson παρέχει 72% προστασία

17:28 - 28 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Το εμβόλιο της Johnson & Johnson παρέχει 72% προστασία
Το μονοδοσικό εμβόλιο κατά του κορονοιού της Johnson & Johnson εγκρίθηκε για έκτακτη χορήγηση στις ΗΠΑ, δίνοντας την δυνατότητα χορήγησης ενός εκ των τριών εμβολίων που έχουν εγκριθεί στη χώρα, σε όποιον το επιθυμεί.

Η Johnson & Johnson δεσμεύτηκε να παράσχει στις Ηνωμένες Πολιτείες 100 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη Ιουνίου. Σε συνδυασμό με τις 600 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων που έφτιαξαν οι Pfizer-BioNTech και Moderna που έχουν προγραμματιστεί να φτάσουν μέχρι τα τέλη Ιουλίου, θα υπάρξουν περισσότερες από αρκετές δόσεις για να καλυφθεί οποιοσδήποτε Αμερικανός ενήλικας που θέλει να εμβολιαστεί.

Ωστόσο, οι ομοσπονδιακοί και κρατικοί αξιωματούχοι υγείας ανησυχούν ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να αντιλαμβάνονται τη λήψη του εμβολίου της Johnson & Johnson ως κατώτερη επιλογή.

Το ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου που φτάνει το 72% φαίνεται χαμηλό, σε σχέση με το 95% των Moderna και Pfizer-BioNTech.

«Μην κοιτάτε μόνο τους αριθμούς, γιατί είναι ένα πολύ καλό εμβόλιο, και αυτό που χρειαζόμαστε είναι όσο το δυνατόν περισσότερα εμβόλια», δήλωσε ο Dr. Άντονι Φάουτσι, ο κορυφαίος ειδικός της κυβέρνησης για τις μολυσματικές ασθένειες. σε μια συνέντευξη το Σάββατο 28/2. «Αντί να αναλύσουμε τη διαφορά μεταξύ 94 και 72, αποδεχτείτε το γεγονός ότι τώρα έχετε τρία πολύ αποτελεσματικά εμβόλια. "

Ένας αξιωματούχος της διοίκησης εξοικειωμένος με τη διανομή του εμβολίου είπε ότι οι αποστολές θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 1/3 και οι παραδόσεις θα μπορούσαν να φτάσουν μόλις την Τρίτη.

Η Johnson & Johnson δήλωσε ότι θα αποστείλει σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια δόσεις μόλις ο F.D.A. εγκρίνει τη διανομή και άλλες 16 εκατομμύρια περίπου δόσεις έως τα τέλη Μαρτίου.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πληρώνει στην εταιρεία 10 δολάρια ανά δόση, για να πάρει συνολικά 100 εκατομμύρια δόσεις που θα είναι έτοιμες μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:38 - 28 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.