ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλό τριετίας η μεταποίηση στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο

13:16 - 01 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Σε υψηλό τριετίας η μεταποίηση στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο
Σημαντικά ενισχύθηκε τον Φεβρουάριο η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη χάρη στην αύξηση της ζήτησης, αν και η έκρηξη των δραστηριοτήτων οδήγησε σε έλλειψη πρώτων υλών και σε αύξηση του κόστους εισαγωγών.

Ειδικότερα, ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit διαμορφώθηκε σε υψηλό τριετίας, στις 57,9 μονάδες τον Φεβρουάριο, από τις 54,8 μονάδες τον Ιανουάριο, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων για 57,7 μονάδες.

Ο δείκτης που μετράει την παραγωγή, σημείωσε άνοδο στις 57,6 από τις 54,6 μονάδες.

Αντίθετα, στην Ελλάδα ο δείκτης υποχώρησε στις 49,4 μονάδες, κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

«Η μεταποίηση εμφανίζεται ως ένα ιδιαίτερα φωτεινό σημείο στην οικονομία της ευρωζώνης μέχρι στιγμής το 2021», ανέφερε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.

«Η ισχυρή μεταποιητική επέκταση βοηθάει ξεκάθαρα να αντισταθμιστεί η συνεχιζόμενη εξασθένιση σε πολλούς κλάδους που έρχονται σε άμεση επαφή με τους καταναλωτές, μειώνοντας την επίδραση των πρόσφατων μέτρων σε πολλές χώρες και βοηθώντας να περιοριστεί ο συνολικός ρυθμός της οικονομικής συρρίκνωσης», τόνισε ο ίδιος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.