ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Twitter: «Μπλοκάρει» τους λογαριασμούς όσων παραπληροφορούν για τα εμβόλια

17:59 - 02 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Twitter: «Μπλοκάρει» τους λογαριασμούς όσων παραπληροφορούν για τα εμβόλια
«Μπλόκο» στους λογαριασμούς των χρηστών, που παραπληροφορούν συστηματικά για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, ετοιμάζει να βάλει το Twitter.

Το περιοριστικό μέτρο, με βάση ένα είδος «πόιντ-σίστεμ», θα διαρκεί ανάλογα με το πόσες φορές ο ίδιος χρήστης παραβαίνει τους νέους αυστηρότερους κανονισμούς.

Μετά από πέντε παραβιάσεις με ψευδείς πληροφορίες στα tweets, ο λογαριασμός θα «κλειδώνεται» μόνιμα. Η επιτυχία της νέας πολιτικής θα εξαρτηθεί από το πόσο αυστηρά το Twitter θα εφαρμόσει την εξαγγελία του, σύμφωνα με το BBC.

Το Twitter επίσης θα αρχίσει να βάζει επισημάνσεις στα tweets που θεωρεί ότι περιέχουν παραπληροφόρηση για τα εμβόλια κατά της Covid-19, όχι όμως τόσο σοβαρή, ώστε να προχωρά σε «λουκέτο» στο λογαριασμό.

Η διαγραφή αναρτήσεων θα γίνεται, όταν αυτές επικαλούνται κάποια υποθετική «σκόπιμη συνωμοσία» από υποτιθέμενες κακόβουλες δυνάμεις ή ισχυρισμούς ότι τα εμβόλια συνιστούν «μια σκόπιμη προσπάθεια να προκαλέσουν βλάβη».

Σε άλλες περιπτώσεις που θεωρούνται λιγότερο σοβαρή παραπληροφόρηση, όπως π.χ. σχετικά με την ασφάλεια τους, θα τίθεται προειδοποιητική σήμανση στην ανάρτηση.

Αναρτήσεις που θέτουν σε αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, αλλά δεν παραποιούν επιστημονικά δεδομένα, ούτε θα διαγράφονται, ούτε θα χαρακτηρίζονται με σήμανση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.