ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Χαλάρωση μέτρων και εμβόλια AstraZeneca στους άνω των 65

12:55 - 03 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Γερμανία: Χαλάρωση μέτρων και εμβόλια AstraZeneca στους άνω των 65
Στη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων ενάντια στην πανδημία του κορονοΐού αναμένεται να προχωρήσει την Τετάρτη 3/3 η Γερμανία, μετά τις αυξημένες πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση για το άνοιγμα της αγοράς και παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών για έξαρση των κρουσμάτων σε αυτές τις συνθήκες.

Να σημειωθεί ωστόσο, πως τα καθημερινά κρούσματα έχουν αρχίσει ήδη να αυξάνονται, και ο ρυθμός των εμβολιασμών είναι χαμηλός.

Με αφορμή τις εκλογές σε δύο κρατίδια και τον Σεπτέμβριο εθνικές εκλογές, πολιτικοί ανταλλάσσουν κατηγορίες για το ποιος είναι υπεύθυνος για τον αργό ρυθμό των εμβολίων και των διαγωνστικών τεστ για την Covid-19.

Ταυτόχρονα, η υποστήριξη προς τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους, 34%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Forsa για το τηλεοπτικό δίκτυo RTL/ntv, ενώ οι Σοδιαλδημοκράτες εταίροι τους στην κυβέρνηση συνασπισμού έχουν κολλήσει στο 16%.

Από την μεριά του ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν ζήτησε να επιδειχθεί περισσότερος ρεαλισμός στην εκστρατεία των εμβολιασμών λέγοντας ότι ο χρόνος ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη δόση θα πρέπει να αυξηθεί ώστε να καταστεί δυνατό να προστατευθούν γρήγορα περισσότεροι άνθρωποι.

Ο Σπαν δήλωσε επίσης πως η ρυθμιστική αρχή της χώρας για τα εμβόλια αναμένεται να προχωρήσει τις ερχόμενες ημέρες στη σύσταση ότι το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού μπορεί να χορηγείται σε ανθρώπους μεγαλύτερους των 65 ετών, καθώς αυξάνονται τα στοιχεία από τη Βρετανία για την αποτελεσματικότητά του.

"Ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους μας και καταλαβαίνω ότι έπειτα από τέσσερις, πέντε μήνες lockdown οι γονείς, τα παιδιά, πολλοί αυτοαπασχολούμενοι επιχειρηματίες, όλοι έχουν υψηλές προσδοκίες", δήλωσε ο υπουργός μιλώντας στη γερμανική τηλεόραση.

Στο σχέδιο απόφασης της συνεδρίασης της Μέρκελ με τους επικεφαλής των κρατιδίων αναφέρεται πως από τις 8 Μαρτίου θα επιτρέπεται να συναντώνται το πολύ πέντε άνθρωποι από δύο νοικοκυριά, ενώ τα παιδιά κάτω των 14 ετών θα εξαιρούνται από τους κανόνες.

Τα ανθοπωλεία και τα βιβλιοπωλεία, τα καταστήματα τατουάζ και περιποίησης νυχιών και οι αίθουσες μασάζ θα επιτραπεί επίσης να επαναλειτουργήσουν από τις 8 Μαρτίου, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Γκέρνοτ Μαρξ, επικεφαλής της Γερμανικής Ένωσης Εντατικολόγων, ζήτησε να επιδειχθεί μεγάλη προσοχή: "Είναι σημαντικό να κρατήσουμε για άλλες τρεις εβδομάδες, επειδή, εμβολιάζοντας πολλούς ανθρώπους, μπορούμε να επιπεδοποιήσουμε σημαντικά ένα τρίτο κύμα, παρά τα παραλλαγμένα στελέχη του ιού", δήλωσε στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:58 - 03 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.