ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τσαβούσογλου προτείνει στην Αίγυπτο συμφωνία για ΑΟΖ

16:45 - 03 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Ο Τσαβούσογλου προτείνει στην Αίγυπτο συμφωνία για ΑΟΖ
Άνοιγμα στην Αίγυπτο προκειμένου να υπογράψουν συμφωνία για ΑΟΖ έκανε ο υπουργός Εξωτερικών την Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης με τον γεωργιανό ομόλογό του.

«Μπορούμε να διαπραγματευτούμε το ζήτημα των θαλάσσιων ζωνών και να υπογράψουμε μια συμφωνία μεταξύ μας στο μέλλον, με βάση την πορεία των σχέσεών μας» τόνισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας για το ενδεχόμενο οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου.

Ο Τσαβούσογλου σημείωσε επίσης ότι όταν η Αίγυπτος υπέγραψε συμφωνία με την Ελλάδα σεβάστηκε τα νότια σύνορα της υφαλοκρηπίδας μας, ανατολικά του 28ου παράλληλου, όπως αυτά έχουν καταγραφεί στον ΟΗΕ.

«Αυτό το δείχνουν και οι σεισμικές έρευνες εντός της αιγυπτιακής υφαλοκρηπίδας, χωρίς να υπεισέρχεται στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, και οι αδειοδοτήσεις τις οποίες παρέχει. Αυτό δείχνει ότι σέβεται την υφαλοκρηπίδα μας και αυτό το καλωσορίζουμε θετικά» υποστήριξε ο Τσαβούσογλου και ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία και η Αίγυπτος είναι οι  δύο χώρες με τα μεγαλύτερα σύνορα και ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο.

Νωρίτερα, ο Τσαβούσογλου εξέφρασε τη βούληση και την ετοιμότητα της Τουρκίας να συνδράμει την Ελλάδα εάν παραστεί ανάγκη μετά τον σεισμό στην Ελασσόνα.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:52 - 03 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.