ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fed (Beige Book): «Καμπανάκι» για την αμερικανική αγορά εργασίας

23:09 - 03 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Fed (Beige Book): «Καμπανάκι» για την αμερικανική αγορά εργασίας
Ο προβληματισμός των αξιωματούχων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) για την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής αγοράς εργασίας αποτυπώνεται στην τελευταία έκθεση της Fed (Beige Book) που δόθηκε στη δημοσιότητα, με συγκεκριμένη αναφορά στο ότι η οικονομία της χώρας αναπτύσσεται με συγκρατημένους ρυθμούς για την αρχή του 2021.

Στην έκθεση της τράπεζας, σημειώνεται πως οι προοπτικές για το αμερικανικό ΑΕΠ ακόμα πιέζονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και ότι καταγράφεται αισιοδοξία για τους επόμενους μήνες λόγω της επιτάχυνσης των εμβολιασμών κατά της νόσου.

Σε ό,τι αφορά το κρίσιμο ζήτημα του πληθωρισμού, η έκθεση της Fed διαπιστώνει μια μεικτή εικόνα. Όπως σημειώνει, ορισμένες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και βιομηχανίες μπόρεσαν να αυξήσουν τις τιμές τους, αλλά πολλές άλλες δεν τα κατάφεραν.

Η έκθεση της Fed επιβεβαιώνει την γενικότερη εκτίμηση των οικονομολόγων ότι η αμερικανική οικονομία στην παρούσα φάση βελτιώνεται αλλά με χαμηλό ρυθμό.

«Οι περισσότερες περιοχές επισημαίνουν ότι ο κλάδος των μη χρηματοοικονομικών υπηρεσιών -"τομέας-κλειδί” για την αμερικανική οικονομία που επλήγη σφόδρα από την πανδημία- εμφάνισε μέτρια ανάπτυξη. Μέτρια ήταν η ανάπτυξη και της παραγωγικής δραστηριότητας στις περισσότερες περιοχές, παρά τις αναταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.

Όσον αφορά την αγορά εργασίας, η έκθεση σημειώνει ότι η απασχόληση βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια της εξεταζόμενης περιόδου, αλλά σταδιακά, ενώ σε ό,τι αφορά τους μισθούς αναφέρει ότι κάποια αύξηση καταγράφηκε σε θέσεις εργασίας που έχουν υψηλή ζήτηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.