ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Hochtief: Οι ... ακριβές πρώτες ύλες έπληξαν τα κέρδη της

11:01 - 14 Αυγ 2007 | Ειδήσεις
Κατακόρυφη πτώση σημείωσαν το β ΄ τρίμηνο τα κέρδη της Hochtief, της μεγαλύτερης κατασκευαστικής στη Γερμανία, καθώς τα υψηλότερα κόστη πρώτων υλών έπληξαν τα κέρδη.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 82% στα 4,2 δισ. ευρώ από 22,9 δις. ευρώ το αντίστοιχο προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 14% διαμορφούμενος σε 4,24 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το 1/3 της Hochtief, το οποίο ανήκει στην Actividades de Construccion & Servicios, ολοκλήρωσε την εξαγορά του αεροδρομίου της Βουδαπέστης τον Ιούνιο, στο πλαίσιο επέκτασης των δραστηριοτήτωντου εκτός της εγχώριας αγοράς.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης, τα εξασφαλισμένα συμβόλαια με πολλές εταιρείες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, όπου τα περιθώρια κέρδους είναι υψηλότερα, θα βοηθήσουν τον όμιλο να παρουσιάσει κέρδη σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη αναμένεται να ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ την τρέχουσα χρονιά. Οι αναλυτές αναμένουν πωλήσεις στα 4,15 δισ. ευρώ.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.