ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φον ντερ Λάιεν:Oι γυναίκες ικανές σε ηγεσία και επιστήμες

13:22 - 04 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Μιλώντας σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ημέρα της Γυναίκας η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, χαιρέτησε την δύναμη των γυναικών παγκοσμίως τονίζοντας πως «Oι γυναίκες απαντούν στα στερεότυπα ακολουθώντας το δικό τους δρόμο, δείχνοντας ισχυρή ηγεσία και υπερέχοντας στον τομέα τους».

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Επιτροπής υπογράμμισε ότι «καριέρα και μητρότητα μπορούν να πάνε μαζί» επισημαίνοντας ότι μία γυναίκα είναι ικανή τόσο για να τον τομέα της επιστήμης όσο και στο να ηγηθεί.

«Η ημέρα της γυναίκας φέτος είναι για τις γυναίκες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή», σημείωσε η κ. Φον Ντερ Λάιεν και αναφέρθηκε στις εργαζόμενες που κρατούν τα σούπερ μάρκετ ανοιχτά, στις μητέρες που φροντίζουν τα παιδιά τους στο σπίτι ενώ παράλληλα βρίσκονται σε τηλεργασία, σε εκείνες που έχασαν τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας αλλά και στις εργαζόμενες στην υγεία.

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανέφερε ότι η Κομισιόν αναμένεται να προτείνει νέα νομοθεσία για την καταπολέμηση της βίας εναντίον των γυναικών, κάτι που, όπως υπογράμμισε, είναι ακόμη πιο επείγον λόγω του λοκντάουν.

Τέλος, σημείωσε ότι οι γυναίκες πρέπει να είναι στο επίκεντρο της ανάκαμψης, στοιχείο που αποτελεί «ξεκάθαρη απαίτηση για όλα τα εθνικά σχέδια». Επίσης, η Κομισιόν σχεδιάζει παρεμβάσεις για να γεφυρωθεί το μισθολογικό χάσμα ανδρών - γυναικών.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.