ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποχώρηση κερδών στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές

11:30 - 14 Αυγ 2007 | Ειδήσεις
Υποχωρούν αυτήν την ώρα οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, καθώς οι διαδοχικές ανακοινώσεις μεγάλων εταιρειών του χρηματοπιστωτικού κλάδου για πλήγμα στα κέρδη τους από τα subprime δάνεια, προκαλεί νευρικότητα στο επενδυτικό κοινό.

Η μετοχή της  UBS υποχωρεί, μετά την ανακοίνωσή της ότι το β ΄ τρίμηνο τα κέρδη θα είναι κατώτερα των αρχικών εκτιμήσεων, ενώ απώλειες καταγράφει και η μετοχή της Axa, του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ομίλου στην Ευρώπη.

«Αναμένουμε νέο κύμα πωλήσεων στην Ευρώπη», αναφέρουν οι αναλυτές και συμπληρώνουν «ο εφιάλτης των subprime διαρκεί εδώ και καιρό και οι επενδυτές είναι ιδιαίτερα νευρικοί απέναντι στην εξέλιξη της κρίσης».

Σε αρνητικό έδαφος και οι τίτλοι της Hochtief, η οποία ανακοίνωσε μειωμένα κέρδη το β ΄ τρίμηνο, λόγω των αυξημένων τιμών στις πρώτες ύλες.

Αντίθετα, κέρδη καταγράφει η Swatch Group, μετά την ανακοίνωση αυξημένης κερδοφορίας το α ΄ εξάμηνο. Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 39%, λόγω της αυξημένης ζήτησης για ρολόγια Omega και Breguet στην Κίνα, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,70% στις 6,175.30 μονάδες, ο Cac 40 διαμορφώνεται στις 5.516,52 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,95%, ενώ ο Dax βρίσκεται στις 7,420.26 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 0,72%.

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.