ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαδοχικές τηλεδιασκέψεις Μέρκελ με Αναστασιάδη και Ερντογάν

18:39 - 05 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Διαδοχικές τηλεδιασκέψεις Μέρκελ με Αναστασιάδη και Ερντογάν
Τηλεδιάσκεψη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε την Παρασκευή (5/3) η Άνγκελα Μέρκελ.

Στην ατζέντα της συζήτησης βρίσκονταν οι διμερείς σχέσεις, το προσφυγικό, τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, καθώς επίσης την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως «η Τουρκία εξακολουθεί να τηρεί εποικοδομητική στάση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο κ. Ερντογάν ζήτησε την επικαιροποίηση της συμφωνίας του προσφυγικού.

Παράλληλα τόνισε πως η Τουρκία είναι η χώρα που φιλοξενεί εκατομμύρια προσφύγων από τη Συρία και ζήτησε τεχνική και οικονομική ενίσχυση από την Ευρώπη για την εθελοντική επιστροφή των προσφύγων στη Συρία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την επιθυμία για την άμεση ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης της Λιβύης.

Νωρίτερα, η Άνγκελα Μέρκελ είχε τηλεδιάσκεψη και με τον Πρόεδρο της Κύπρου, κ. Νίκο Αναστασιάδη, στον οποίο εξέφρασε την «πλήρη στήριξή» της στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση του Κυπριακού.

Για τη διεθνή διάσκεψη του Απριλίου σημείωσε πως «Εκεί θα πρέπει να διερευνηθεί μια κοινή βάση για διαπραγματεύσεις προς επίλυση του Κυπριακού. Η Καγκελάριος υπογράμμισε ότι για να επιτευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο ανοιχτό πνεύμα, διάθεση συμβιβασμού και από τις δύο πλευρές, προκειμένου να επιτευχθεί πρόοδος».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.