ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιστορική επίσκεψη του Πάπα στην κατεστραμμένη από τους τζιχαντιστές Μοσούλη

12:03 - 07 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Ιστορική επίσκεψη του Πάπα στην κατεστραμμένη από τους τζιχαντιστές Μοσούλη
Τη Μοσούλη επισκέφθηκε σήμερα (7/3) ο Πάπας Φραγκίσκος για να προσευχηθεί στη συγκεκριμένη πόλη του βόρειου Ιράκ, που ήταν κάποτε προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους και ο πληθυσμός της έχει τώρα αποδεκατισθεί, ενώ οι Χριστιανοί αριθμούν πλέον εκεί λίγες δεκάδες οικογένειες.

Ο 84χρονος ποντίφικας έφθασε με ελικόπτερο από τη γειτονική Αρμπίλ κατά την τρίτη ημέρα της ιστορικής περιοδείας του στο Ιράκ.

Το ταξίδι του Φραγκίσκου είναι η πρώτη παπική επίσκεψη στο Ιράκ, όπου κήρυξε τη συνύπαρξη και ζήτησε να τεθεί τέλος στη βία που ασκείται στο όνομα της θρησκείας. Πέντε ιρακινά ελικόπτερα συνόδευσαν τον ποντίφικα στην επίσκεψή του στη Μοσούλη.

{https://twitter.com/Pontifex/status/1368478232916471810}

Στη συνέχεια ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας έφθασε με τεθωρακισμένο αυτοκίνητο στα ερείπια μιας χιλιετούς εκκλησίας στην καρδιά τις Μοσούλης, στην Πλατεία της Εκκλησίας, όπου θα προσευχηθεί για τα θύματα του πολέμου.

Χθες (6/3) τελέστηκε η πρώτη λειτουργία του ταξιδιού του Πάπα στο Ιράκ, στη Βαγδάτη, ενώπιον πιστών και επισήμων, οι οποίοι στέκονταν αραιά μεταξύ τους λόγω των μέτρων για την πανδημία, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

{https://twitter.com/Pontifex/status/1368479228732268547}

Ο Πάπας έχει δηλώσει ότι θα κάνει την πρώτη στην Ιστορία παπική επίσκεψη στο Ιράκ ως «προσκυνητής της ειρήνης», θα τείνει το χέρι στους μουσουλμάνους σιίτες κατά την συνάντησή του με τον μεγάλο αγιατολάχ Αλί Σιστάνι, τον ανώτατο ηγέτη για τους σιίτες του Ιράκ και του κόσμου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.