ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ψυχραιμία επιστρέφει στις διεθνείς αγορές

14:58 - 14 Αυγ 2007 | Ειδήσεις
Περισσότερο ψύχραιμοι εμφανίζονται σήμερα οι επενδυτές στις διεθνείς αγορές, καθώς εκτιμούν ότι οι συνεχόμενες «ενέσεις» ρευστότητας στο σύστημα από τις κεντρικές τράπεζες κατέστησαν τις κεφαλαιαγορές πιο ανθεκτικές στους κραδασμούς των πιστωτικών αγορών.

Νωρίτερα σήμερα η ΕΚΤ αποφάσισε να χορηγήσει 7,7 δισ. ευρώ, καθώς οι αγορές δείχνουν να σταθεροποιούνται, ενώ χθες προσέφερε στο σύστημα 47,7 δισ. ευρώ. 

Στη Wall, τα παράγωγα είναι ανοδικά, καθώς τα θετικά εταιρικά κέρδη μεγάλων εταιρειών, καλλιεργούν αισθήματα αισιοδοξίας στους κόλπους των επενδυτών.

Πρωταγωνίστριες της ημέρας η Home Depot, η οποία ανακοίνωσε κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, καθώς και η Wal-Mart Stores, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικού εμπορίου στον κόσμο,η κερδοφορία της οποίας ενισχύθηκε κατά 49%, λόγω των ενισχυμένων πωλήσεων σε τηλεοράσεις και ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.

Πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η χρηματιστηριακή αγορά αρχίζει να ανακτά το χαμένο έδαφος, καθώς τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα αποτελούν ισχυρό κίνητρο για να αντιστραφούν οι πτωτικές τάσεις.

Σε επίπεδο μακροοικονομικών στοιχείων, με ενδιαφέρον αναμένονται τα σημερινά στοιχεία για το δείκτη τιμών παραγωγού τον Ιούλιο και το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο δείκτης τιμών παραγωγών ενισχύθηκε κατά 0,2%, ενώ το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 61 δισ. δολάρια.

Στην Ευρώπη, έκδηλη είναι η νευρικότητα από τις πρώτες πρωϊνές ώρες των συνεδριάσεων, ενώ ενδοσυνεδριακά καταγράφεται βελτίωση του κλίματος σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη.

Τα ηνία της πτώσης κρατά, όπως είναι αναμενόμενο, ο κλάδος των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, μετά την ανακοίνωση της UBS ότι η κρίση στα subprime δάνεια θα επιβαρύνει τα κέρδη της στοβ ΄ εξάμηνο.

Οι τίτλοι των Deutsche Bank και Credit Suisse Group ηγούνται της πτώσης στον τραπεζικό κλάδο.

Απώλειες σημειώνει αυτή την ώρα και η Banco Santander, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, η οποία, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα, είναι εκτεθειμένη στα 2,2 δισ. ευρώ στα στεγαστικά δάνεια υψηλού ρίσκου στις ΗΠΑ.

Σε αρνητικό έδαφος και η μετοχή της Hochtief, της μεγαλύτερης κατασκευαστικής στη Γερμανία, μετά την υποχώρηση των κερδών το β ΄ τρίμηνο.

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται στις 17 κεφαλαιαγορές της Δυτικής Ευρώπης.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 διαμορφώνεται στις 6.218,90 μονάδες, ενώ νωρίτερα σημείωνε άνοδο 0,33%, στο Παρίσι ο Cac 40 σημειώνει πτώση 0,59% στις 5,536.49 μονάδες, ενώ ο Dax βρίσκεται στις 7,457.27 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 0,23%.

 

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.