ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο απόηχος της συνέντευξης Χάρι- Μέγκαν

15:30 - 10 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Ο απόηχος της συνέντευξης Χάρι- Μέγκαν
Πολλές επείγουσες συσκέψεις με την παρουσία των ανώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας πραγματοποιήθηκαν στο Παλάτι μετά τη συνέντευξη του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ με την Όπρα Γουίνφρει.

Η βασιλική ανταποκρίτρια του BBC Ντανιέλα Ρελφ δήλωσε ότι τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ "δεν θέλουν να σπεύσουν να δηλώσουν κάτι" σχετικά με τους ισχυρισμούς του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Το ζευγάρι μίλησε στην Όπρα για το ρατσισμό, την ψυχική υγεία, τα μέσα ενημέρωσης και άλλα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας.

Ο πρίγκιπας Κάρολος δεν μίλησε για τη συνέντευξη κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Λονδίνο.

Κατά μέσο όρο 11,1 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο παρακολούθησαν τη συνέντευξη το βράδυ της Δευτέρας και περίπου 17,1 εκατομμύρια Αμερικανοί.

Στην συνέντευξη, η δούκισσα - που είναι το πρώτο μέλος της σύγχρονης βασιλικής οικογένειας μικτής φυλής - είπε ότι ο Χάρι ρωτήθηκε από ένα (ανώνυμο) μέλος της βασιλικής οικογένειας "πόσο σκουρόχρωμο" μπορεί να είναι το δέρμα του γιου του Archie.

Ο Πρίγκιπας Χάρι αργότερα διευκρίνισε στην Όπρα ότι τα σχόλια δεν έγιναν ούτε από τη Βασίλισσα ούτε από τον Δούκα του Εδιμβούργου.

Εν τω μεταξύ, η εκπρόσωπος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι ο Πρόεδρος θα επαινούσε οποιονδήποτε έχει το θάρρος να μιλήσει ανοιχτά για την ψυχική υγεία.

Η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki χαρακτήρισε τον πρίγκιπα Χάρι, 36 ετών και τον Meghan, 39, ως "ιδιώτες πολίτες" που "μοιράζονταν τη δική τους ιστορία για τους δικούς τους αγώνες".

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε επίσης την Μέγκαν, λέγοντας: "Αυτή η νεαρή γυναίκα δεν επρόκειτο να κρατούσε το κεφάλι της κάτω, ξέρετε, είμαστε στο 2021".

Η δίωρη συνέντευξη προβλήθηκε στο Αγγλικό ITV τη Δευτέρα το βράδυ προσελκύοντας 12,4 εκατομμύρια τηλεθεατές στο αποκορύφωμά της - το μεγαλύτερο κοινό ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού από τον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ράγκμπι του 2019 - ενώ παρακολουθήθηκε κατά μέσο όρο από 17,1 εκατομμύρια στις ΗΠΑ την προηγούμενη ημέρα.

Στη συνέντευξη, η δούκισσα είπε ότι βρήκε τη βασιλική ζωή τόσο δύσκολη που μερικές φορές "δεν ήθελε να είναι πια ζωντανή" και όταν πλησίασε τον θεσμό για βοήθεια, δεν της δόθηκε.

Ο ηγέτης των Εργατικών Sir Keir Starmer είπε ότι οι ισχυρισμοί της Meghan για ρατσισμό και έλλειψη υποστήριξης ψυχικής υγείας πρέπει να ληφθούν «πολύ σοβαρά».

Σύμφωνα με το BBC, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παρακολούθησε τη συνέντευξη το βράδυ της Δευτέρας, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Νωρίτερα την Δευτέρα ο  κ. Johnson είπε ότι «είχε πάντα τον υψηλότερο θαυμασμό για τη βασίλισσα και τον ενοποιητικό ρόλο που παίζει».

"Όταν πρόκειται για ζητήματα που σχετίζονται με τη Βασιλική Οικογένεια, το σωστό πράγμα που έχουν να πούν οι πρωθυπουργοί είναι τίποτα", εξήγησε αφού ρωτήθηκε συγκεκριμένα αν πίστευε ότι η Βασιλική Οικογένεια είναι ρατσιστική.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το BBC, μια δημοσκόπηση 4.656 ατόμων του YouGov που πραγματοποιήθηκε μετά τη συνέντευξη που προβλήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε:

  • Το κοινό ήταν εξίσου διχασμένο για το αν ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν αντιμετωπίστηκαν δίκαια ή άδικα από τη Βασιλική Οικογένεια, με το 32% να θεωρούν δίκαιη μεταχείριση, 32% άδικη, και 36% να δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν.
  • Ανάμεσα σε αυτούς, το 50% των άνω των 65 ετών, θεωρεί ότι το ζευγάρι αντιμετωπίστηκε δίκαια, σε σύγκριση με μόλις το 13% των 18 έως 24 ετών.
  • Υπήρξε μικρή ή καθόλου αλλαγή στις απόψεις των ανθρώπων σε σύγκριση με την ίδια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η δούκισσα ρωτήθηκε γιατί πίστευε ότι η Βασιλική Οικογένεια δεν έκανε τον Άρτσι πρίγκιπα – κάτι το οποίο η Μέγκαν εξήγησε πως ήθελε ώστε να μπορέσει ο γιός της να λάβει αστυνομική προστασία.

Τα παιδιά του ζευγαριού δεν γίνονται αυτόματα πρίγκιπες ή πριγκίπισσες εξαιτίας ενός κανόνα που ισχύει από το 1917 - εκτός και αν η Βασίλισσα επέμβει.

"Σε εκείνους τους μήνες που ήμουν έγκυος, σχεδόν την ίδια στιγμή, είχαμε ταυτόχρονα συζητήσεις για το ότι δεν θα του δοθεί ασφάλεια, δεν θα του δοθεί τίτλος, αλλά και ανησυχίες και συνομιλίες σχετικά με το πόσο σκουρόχρωμπο μπορεί να είναι το δέρμα του όταν γεννηθεί», αποκάλυψε η Meghan.

Η Μέγκαν υπογράμμισε ότι τα σχόλια σχετικά με το χρώμα του δέρματος έγιναν στον Χάρι ο οποίος της τα μετέφερε.

Η Δούκισσα του Σάσεξ αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιο ήταν το άτομο, λέγοντας: "Νομίζω ότι αυτό θα τους έβλαπτε πολύ."

Ο πρίγκιπας Χάρι αρνήθηκε επίσης να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, λέγοντας: "Αυτή τη συνομιλία, δεν πρόκειται να τη μοιραστώ ποτέ."

«Εκείνη η στιγμή ήταν αμήχανη, ήμουν λίγο σοκαρισμένος», πρόσθεσε.

Ο πρίγκιπας Χάρι ανέφερε ότι κανένας από τους συγγενείς του δεν μίλησε υπέρ της Μέγκαν για τις «αποικιακές αποχρώσεις» των τίτλων ειδήσεων και των άρθρων.

"Κανείς από την οικογένειά μου δεν είπε ποτέ τίποτα αυτά τα τρία χρόνια. Αυτό πονάει", είπε.

Το ζευγάρι μετακόμισε στην Καλιφόρνια μετά την επίσημη παραίτησή του από τα βασιλικά καθήκοντα τον Μάρτιο του 2020 και τον περασμένο μήνα ανακοινώθηκε ότι δεν θα επέστρεφαν ως μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Σε υλικό που δεν συμπεριλαμβάνεται στην αρχική συνέντευξη, ο Πρίγκιπας Χάρι ανέφερε ότι ο ρατσισμός από τα ταμπλόιντ Τύπου που φιλτράρεται μέσω της υπόλοιπης κοινωνίας ήταν "μεγάλο μέρος" της αιτίας που αυτός και η σύζυγός του έφυγαν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Society of Editors είπε ότι «δεν είναι αποδεκτό» να ισχυρίζονται ότι τμήματα του Τύπου ήταν φανατικοί «χωρίς να παρέχουν αποδεικτικά στοιχεία».

Η βουλευτής των Εργατικών Diane Abbott είπε ότι θα μπορούσε να αναφέρει «άρθρα και άρθρα, όπου η Μέγκαν αντιμετωπίστηκε πολύ διαφορετικά από τα λευκά μέλη της βασιλικής οικογένειας».

Η κα Abbott περιέγραψε το αντίκτυπο της κάλυψης από τον τύπο που έχει λάβει ως «επώδυνη», προσθέτοντας: «Είναι διαβρωτικό και στο τέλος, σε κάνει να αμφισβητείς τον εαυτό σου».

Σε άλλες αποκαλύψεις από τη συνέντευξη της ΄Όπρα:

  • Το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι το δεύτερο παιδί τους, το οποίο αναμένεται να γεννηθεί το καλοκαίρι, είναι κορίτσι.
  • Το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους σε μια τελετή με επικεφαλή τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ στην αυλή τους τρεις ημέρες πριν παντρευτούν νόμιμα στο δημόσιο γάμο τους τον Μάιο του 2018.
  • Ο πρίγκιπας Χάρι είπε ότι ο αδελφός και ο πατέρας του «παγιδεύτηκαν στο σύστημα» της Βασιλικής Οικογένειας.
  • Ο Χάρι δήλωσε επίσης ότι η οικογένειά του διέκοψε να τον υποστηρίζει οικονομικά στις αρχές του περασμένου έτους και ο πατέρας του σταμάτησε να δέχεται τις κλήσεις του.
  • Όμως ο πρίγκιπας εξήγησε ότι αγαπά πολύ τον αδερφό και θέλει να θεραπεύσει τη σχέση του με αυτόν και τον πατέρα του.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.