ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωκοινοβούλιο: Πρόταση Ψηφίσματος απελπισίας!

15:27 - 13 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Ευρωκοινοβούλιο: Πρόταση Ψηφίσματος απελπισίας!
Σε πολύ πρόσφατη Πρόταση Ψηφίσματος, που κατέθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο ο Λιθουανός ευρωβουλευτής της Ομάδας των Μη Εγεγγραμμένων Viktor Uspaskich, αναδεικνύεται όλη η απελπισία που κυριαρχεί, σε ειδήμονες και μη, για το τι μέλλει γενέσθαι, με την αντιμετώπιση της πανδημίας και των ολέθριων επιπτώσεών της.

Ο Λιθουανός ευρωβουλευτής υποστηρίζει ότι, νέα στελέχη του κορονοϊού κάνουν το ανοσοποιητικό σύστημα να μην αναγνωρίζει πλέον τον ιό, καθιστώντας τα υφιστάμενα εμβόλια αναποτελεσματικά, και ότι ακόμη και άτομα που είχαν νοσήσει στο παρελθόν από COVID-19 νοσούν ξανά και αντιμετωπίζουν σοβαρά συμπτώματα.

Κατά πως αναφέρει, τα πλέον πρόσφατα στελέχη του ιού είναι 30-70% πιο θανατηφόρα από ό,τι το αρχικό στέλεχος και δεν υπάρχουν εμβόλια κατά ενός μεταλλασσόμενου ιού, ούτε και είναι σαφές εάν θα αναπτυχθούν τέτοια εμβόλια, και ότι, και αν αναπτυχθούν, δεν είναι σαφές πότε θα καταστεί δυνατός ο εμβολιασμός δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Υποστηρίζει ακόμη ότι, το ποσοστό ανεργίας τον Δεκέμβριο του 2020 ήταν υψηλότερο σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2019 σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ εκτός από δύο καθώς και ότι τα άτομα που δεν είναι σε θέση να εργαστούν δεν μπορούν να αγοράσουν τρόφιμα ή να πληρώσουν λογαριασμούς υπηρεσιών κοινής ωφελείας ή ενοίκιο.

Καλεί δε την Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο, να χαράξουν στρατηγική για την παροχή τροφίμων, στέγης κ.λπ. στις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες σε περίπτωση παρατεταμένης καραντίνας, και συγκεκριμένα: σε οικογένειες με βρέφη και μικρά παιδιά, μόνες μητέρες και ηλικιωμένους.

Το θέμα είναι να υπάρξει απάντηση και... στρατηγική με άμεσους στόχους.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.