ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Αίτημα για αυστηροποίηση των μέτρων και συνέχιση χορήγησης AstraZeneca

13:48 - 15 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Αίτημα για επαναφορά πιο αυστηρών μέτρων ενάντια στην πανδημία του κορονοΐού, έκανε η ένωση Γερμανών εντατικολόγων μετά την χαλάρωση των περιορισμών, που όπως φαίνεται συνέβαλλαν στην έξαρση των κρουσμάτων.

"Βάσει των δεδομένων που διαθέτουμε και εξαιτίας της εξάπλωσης του βρετανικού παραλλαγμένου στελέχους του κορονοΐού, συνιστούμε πολύ έντονα την επιστροφή ήδη από τώρα σε ένα lockdown για να αποτρέψουμε ένα ισχυρό τρίτο κύμα", δήλωσε ο Κρίστιαν Καραγιαννίδης, επιστημονικός διευθυντής της ένωσης εντατικολόγων μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο της Γερμανίας.

Να σημειωθεί πως αν η κυβέρνηση και τα κρατίδια δεν επαναφέρουν αμέσως αυστηρούς περιορισμούς, ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας, που αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 2.800, ενδέχεται να φτάσει πολύ γρήγορα "τις 5.000 ή 6.000", αν "δώσουμε την ευκαιρία στον ιό να εξαπλωθεί", προειδοποίησε ο Καραγιαννίδης στον RBB.

"Δεν κερδίζουμε τίποτα αφήνοντας την επόμενη εβδομάδα ή τις επόμενες δύο εβδομάδες ανοικτές, διότι θα φτάσουμε πολύ γρήγορα σε αυξημένο επίπεδο και τότε θα είναι δύο φορές πιο δύσκολο να πέσουν οι αριθμοί", τόνισε.

Οι γερμανικές υγειονομικές αρχές προειδοποιούν εδώ και πολλές ημέρες για τις επιπτώσεις του τρίτου κύματος της επιδημίας του κορονοΐού που συνδέεται με την εξάπλωση του βρετανικού παραλλαγμένου στελέχους και έχει αυξήσει τον αριθμό των νέων κρουσμάτων.

"Η τάση δείχνει ότι πρέπει να αναμένουμε πολύ περισσότερα κρούσματα την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου από αυτά που είχαν καταγραφεί τα Χριστούγεννα", προειδοποίησε και το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της Γερμανίας.

Ο επικεφαλής του ινστιτούτου Λόταρ Βίλερ είχε εκτιμήσει την Πέμπτη ότι "το τρίτο κύμα έχει ήδη ξεκινήσει στη Γερμανία".

Να σημειωθεί ότι στα τέλη Φεβρουαρίου οι γερμανικές αρχές χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα επιτρέποντας την επαναλειτουργία των σχολείων με τον μισό αριθμό μαθητών ανά τάξη και κάποιων επιχειρήσεων, όπως τα κομμωτήρια. Παράλληλα έχουν χαλαρώσει και οι απαγορεύσεις που αφορούν τις κοινωνικές επαφές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των 16 κρατιδίων αναμένεται να συσκεφθούν για να συζητήσουν την κατάσταση της πανδημίας του κορονοΐού στη χώρα και το ενδεχόμενο νέων μέτρων στις 22 Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή, η Γερμανία εξακολουθεί να χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της covid-19 βάσει των συστάσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, παρά την αναστολή της χρήσης του σε κάποιες χώρες και τις αναφορές για σοβαρές παρενέργειες.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:46 - 15 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.