ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Facebook παίρνει μέτρα για τα fake news των εμβολίων

09:53 - 16 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Η Facebook Inc, η οποία έχει επικριθεί από νομοθέτες και ερευνητές για την παραπληροφόρηση σχετικά με το εμβόλιο στις πλατφόρμες της, δήλωσε τη Δευτέρα 15/3 ότι ξεκινάει να προσθέτει ετικέτες σε δημοσιεύσεις που συζητούν την ασφάλεια των εμβολίων και σύντομα θα επισημάνει όλες τις δημοσιεύσεις σχετικά με τα εμβόλια.

Η εταιρεία κολοσσός δήλωσε ότι ξεκινά επίσης μία διαδικασία στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω της οποίας θα δίνει στους ανθρώπους πληροφορίες σχετικά με το πού μπορούν να εμβολιαστούν κατά της COVID-19.

Ψευδείς ισχυρισμοί και συνωμοσίες σχετικά με τα εμβόλια κορονοΐού έχουν πολλαπλασιαστεί σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το Facebook και το Instagram, τα οποία πρόσφατα κατέστησαν αυστηρότερες τις πολιτικές τους μετά από μια μακρά προσέγγιση για την παραπληροφόρηση των εμβολίων, εξακολουθούν να έχουν μεγάλους λογαριασμούς, σελίδες και ομάδες που προωθούν ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τις λήψεις των εμβολίων και μπορούν εύκολα να βρεθούν μέσω αναζητήσεων λέξεων-κλειδιών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook, Κρις Κοξ, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η εταιρεία έχει λάβει τους ψευδείς ισχυρισμούς «πολύ σοβαρά», αλλά είπε ότι υπάρχει «μια τεράστια γκρίζα περιοχή ανθρώπων που έχουν ανησυχίες… ορισμένοι από τους οποίους, κάποιοι θα έλεγαν πως κάνουν παραπληροφόρηση και κάποιοι θα έλεγαν ότι απλώς έχουν αμφιβολίες."

«Το καλύτερο που μπορεί να γίνει σε αυτήν την τεράστια γκρίζα περιοχή είναι απλώς να εμφανίζονται έγκυρες πληροφορίες με χρήσιμο τρόπο, να είναι όλοι μέρος της συνομιλίας και να το κάνουν με ειδικούς στον τομέα της υγείας», πρόσθεσε.

Η εταιρεία δήλωσε ότι επισημαίνει δημοσιεύσεις στο Facebook και στο Instagram που συζητούν την ασφάλεια των εμβολίων COVID-19 με κείμενο που λέει ότι τα εμβόλια περνούν από δοκιμές ασφάλειας και αποτελεσματικότητας πριν από την έγκριση.

Στην δημοσίευση της εταιρείας, αναφερόταν επίσης ότι από τον Φεβρουάριο, που χρησιμοποιούνται πιο αυστηρές πολιτικές σχετικά με ψευδείς ισχυρισμούς για τον κορονοϊό και τα εμβόλια, η εταιρεία έχει αφαιρέσει 2 εκατομμύρια κομμάτια περιεχομένου από το Facebook και το Instagram.

Το Facebook δήλωσε ότι έχει επίσης εφαρμόσει προσωρινά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της εμφάνισης περιεχομένου από χρήστες που μοιράζονται επανειλημμένα περιεχόμενο με επισήμανση ψεύδους από τους υπεύθυνους ελέγχου.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.