ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επανεμφάνιση Τραμπ για εμβολιασμούς και... 2024

09:44 - 17 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Επανεμφάνιση Τραμπ για εμβολιασμούς και... 2024
Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν εμφανίζεται συχνά μετά την εκλογική του ήττα. Το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο, κάλεσε τους οπαδούς του να πάνε να εμβολιαστούν για τον νέο κορονοϊό, παρά τις έντονες επιφυλάξεις πολλών εξ αυτών.

«Το συνιστώ, και το συνιστώ και σε εκείνους που δεν το θέλουν, πολλοί εκ των οποίων με ψήφισαν», είπε ο κ. Τραμπ στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

«Είναι εξαίρετο εμβόλιο, είναι εμβόλιο που είναι ασφαλές και αποτελεσματικό», επέμεινε.

Η δήλωσή του ήρθε μετά την αναφορά της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, η οποία είχε τη Δευτέρα αναφερθεί δηκτικά στο γεγονός ότι ο Ρεπουμπλικάνος τέως πρόεδρος δεν πήρε μέρος στην κινητοποίηση για να ενθαρρυνθεί ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

«Όλοι οι υπόλοιποι εν ζωή πρώην πρόεδροι συμμετείχαν στις εκστρατείες ευαισθητοποίησης, δεν χρειαζόταν να τους απευθύνουμε ιδιαίτερη και επίσημη πρόσκληση», είπε ειρωνικά η κυρία Ψάκι.

Τέσσερις πρώην πρόεδροι, ο Τζίμι Κάρτερ, ο Τζορτζ Ου. Μπους, ο Μπιλ Κλίντον και ο Μπαράκ Ομπάμα κινητοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες και απηύθυναν όλοι στους συμπολίτες τους ένα πολύ απλό μήνυμα: εμβολιαστείτε. 

Αντίθετα, ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο, μερικές εβδομάδες προτού εγκαταλείψουν τον Λευκό Οίκο. Η πληροφορία δεν αποκαλύφθηκε παρά από ανθρώπους στο περιβάλλον τους αρκετές εβδομάδες αργότερα.

Ο Τραμπ, πάντως, έστω κια καθυστερημένα, κάλεσε τους υποστηρικτές του, που αμφισβητούν το εμβόλιο, να πάνε να το κάνουν.

Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανή νέα υποψηφιότητά του για τον Λευκό Οίκο το 2024, ο πρώην πρόεδρος προτίμησε να αποφύγει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση.

«Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις», οι υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων «θέλουν να είμαι εκ νέου υποψήφιος», τόνισε με νόημα. Αλλά πρόσθεσε πως «θα δω, θα δούμε».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.