ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάουελ (Fed): Θα διατηρήσουμε υποστηρικτική νομισματική πολιτική

23:17 - 17 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Πάουελ (Fed): Θα διατηρήσουμε υποστηρικτική νομισματική πολιτική
O πληθωρισμός θα κινηθεί υψηλότερα τους επόμενους μήνες καθώς η οικονομία θα ανακάμπτει, αλλά οι πιέσεις στις τιμές θα είναι παροδικές, τόνισε ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας.

Ο ίδιος τόνισε ότι με τον πληθωρισμό να έχει παραμείνει επίμονα κάτω από το 2%, η κεντρική τράπεζα θα επιχειρήσει να επιτύχει πληθωρισμό λίγο πάνω από το 2% για κάποιο διάστημα ώστε ο πληθωρισμός να ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 2%.

Αναμένουμε να διατηρήσουμε μια υποστηρικτική νομισματική πολιτική μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι μας για τον πληθωρισμό και την πλήρη απασχόληση, υπογράμμισε.

Όσον αφορά τα επιτόκια, ο κ. Πάουελ υποστήριξε ότι η κεντρική τράπεζα θα τα διατηρήσει στο επίπεδο του 0% με 0,25% μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της πλήρους απασχόλησης και ο πληθωρισμός να αυξηθεί στο 2% και να είναι σε τροχιά να υπερβεί το 2% για κάποιο διάστημα.

«Θέλω να επισημάνω ότι η παροδική άνοδος του πληθωρισμού πάνω από το 2%, όπως φαίνεται πιθανό να συμβεί φέτος, δεν πληροί αυτό το κριτήριο» διευκρίνισε ο κ. Πάουελ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.