ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γέλεν: Εξετάζεται η αύξηση των φόρων για τις επιχειρήσεις

22:43 - 23 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Γέλεν: Εξετάζεται η αύξηση των φόρων για τις επιχειρήσεις
Ένα σχέδιο αύξησης των φόρων για τις αμερικανικές επιχειρήσεις επεξεργάζεται η κυβέρνηση του προέδρου της χώρας, Τζο Μπάιντεν.

Το εν λόγω σχέδιο θα επέτρεπε στην αμερικανική κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα επενδύσεων, κυρίως στις υποδομές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία, μιλώντας σήμερα (23/3) στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Τζο Μπάιντεν «ήταν σαφής στις προτάσεις του, σε ό,τι αφορά τη φορολογία», είπε η Γέλεν, διευκρινίζοντας ότι ο πρόεδρος θέλει να αυξήσει τον εταιρικό φόρο στο 28%, από το 21% που είναι σήμερα.

«Παρακολουθούμε μια παγκόσμια κούρσα για τη μείωση της φορολογίας των εταιρειών και ελπίζουμε να βάλουμε ένα τέλος», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Federal Reserve), Τζερόμ Πάουελ, στη ακρόασή του στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, εκτίμησε πως η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών δεν θα επιφέρει επίμονες και έντονες πιέσεις στην οικονομία της χώρας.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:48 - 23 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.