ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Pfizer: Ξεκινά μελέτες για φάρμακο που νικά την COVID-19

08:51 - 24 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Pfizer: Ξεκινά μελέτες για φάρμακο που νικά την COVID-19
Η Pfizer Inc ξεκίνησε μια πρώιμη δοκιμή στις ΗΠΑ για μια στοματική θεραπεία κατά του κορονοϊού που θα μπορούσε να συνταγογραφηθεί σε ασθενείς με το πρώτο σύμπτωμα της λοίμωξης, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη 23/3.

Η φαρμακευτική, η οποία ανέπτυξε το πρώτο εγκεκριμένο εμβόλιο COVID-19 σε συνεργασία με τη Γερμανική BioNTech SA, δήλωσε ότι ο αντιιός που ανακάλυψε έδειξε ισχυρή δραστηριότητα κατά του SARS-CoV-2.

Η αμερικανική εταιρεία βρίσκεται στη φάση προκαταρκτικής μελέτης για την αντι-ική θεραπεία που επρόκειτο να προσφέρει το φάρμακο με την κωδική ονομασία PF-07321332.

Πρόκειται για έναν “αναστολέα πρωτεάσης” σχεδιασμένο να εμποδίζει τη λειτουργία ενζύμων που χρησιμοποιεί ο κορονοϊός, αναφέρει σε ανάρτησή της η εταιρεία. Ο "αναστολέας" ήταν αποτελεσματικός στη θεραπεία άλλων ιογενών παθογόνων όπως ο ιός HIV και ηπατίτιδα C.

Η Pfizer πιστεύει ότι αυτή η κατηγορία μορίων μπορεί να δώσουν θεραπείες κατά της COVID-19, καθώς οι θεραπευτικές ουσίες που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά και τα περιέχουν, δεν έχουν παρουσιάσει προβλήματα ασφάλειας.

Η εταιρεία μελετά επίσης ένα ενδοφλέβια χορηγούμενο αντιιικό σε μια δοκιμή πρώιμου σταδίου σε νοσοκομειακούς ασθενείς με COVID-19.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.