ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σουέζ: Τιτάνιες προσπάθειες να κουνηθεί το Ever Given- Αβέβαιο το πότε θα ανοίξει η διώρυγα Κύριο

19:37 - 27 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Σουέζ: Τιτάνιες προσπάθειες να κουνηθεί το Ever Given- Αβέβαιο το πότε θα ανοίξει η διώρυγα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα προσπάθεια ρυμούλκησης του τεράστιου πλοίου εμπορευματοκιβωτίων που έχει προσαράξει στη Διώρυγα του Σουέζ. Οι αρχές του καναλιού αναφέρουν ότι 14 ρυμουλκά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την υψηλή παλίρροια του Σαββάτου, ενώ περισσότερα θα φτάσουν την Κυριακή εάν αποτύχει η σημερινή απόπειρα.

«Στόχος μας είναι να τα καταφέρουμε μετά το Σαββατοκύριακο, αλλά όλα θα πρέπει να λειτουργήσουν υπέρ αυτού», δήλωσε την Παρασκευή 26/3 στην ολλανδική τηλεόραση ο Πέτερ Μπερντόφσκι, διευθύνων σύμβουλος της ολλανδικής εταιρείας Boskalis, εκτιμώντας πως αν υπάρξει θετική κατάληξη στις προσπάθειες, θα έρθει... από βδομάδα.

Ο επικεφαλής της Αρχής της διώρυγας του Σουέζ από τη μεριά του, δήλωσε το Σάββατο ότι οι προσπάθειες αποκόλλησης του γιγάντιου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 400 μέτρων Ever Given που έχει προσαράξει στη Διώρυγα του Σουέζ με αποτέλεσμα να έχει αποκλείσει μια από τις βασικότερες θαλάσσιες διόδους του κόσμου επέτρεψαν στην πρύμνη να κινηθεί και στο πηδάλιο και την προπέλα του να λειτουργούν ξανά, αλλά δεν μπορεί ο ίδιος να προβλέψει πότε θα μπορέσει να ρυμουλκηθεί το πλοίο.

Ο Οσάμα Ράμπι δήλωσε ότι ευελπιστεί να μην χρειαστεί να καταφύγουν στην απομάκρυνση εμπορευματοκιβωτίων από το πλοίο για να μειωθεί το φορτίο του, αλλά επισήμανε ότι οι ισχυροί άνεμοι και οι παλίρροιες δυσχεραίνουν τις προσπάθειες αποκόλλησής του.

Ο ίδιος είπε ότι δεν θα καταστεί δυνατό αεροσκάφη να απομακρύνουν εμπορευματοκιβώτια από το προσαραγμένο πλοίο και ότι 14 ρυμουλκά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την υψηλή παλίρροια του Σαββάτου, ενώ περισσότερα θα φτάσουν την Κυριακή εάν αποτύχει η νέα απόπειρα.

Σύμφωνα με τις πηγές, για να αποκολληθεί το πλοίο θα πρέπει να απομακρυνθούν τόνοι άμμου γύρω από την πλώρη του.

Το Ever Given προσάραξε στη Διώρυγα - μια από τις πιο πολυσύχναστες πλωτές οδούς του κόσμου - την Τρίτη. Πάνω από 300 πλοία έχουν ακινητοποιηθεί και στις δύο πλευρές της Διώρυγας μετά το ατύχημα. Ορισμένα πλοία έπρεπε να αλλάξουν ρότα και να κάνουν τον περίπλου της Αφρικής με σημαντικό οικονομικό κόστος.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:00 - 27 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.