ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μιανμάρ: Η πιο αιματηρή μέρα του πραξικοπήματος- Εκατοντάδες νεκροί

11:22 - 28 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Μιανμάρ: Η πιο αιματηρή μέρα του πραξικοπήματος- Εκατοντάδες νεκροί
Η Μιανμάρ θρηνεί για την πιο αιματηρή ημέρα μετά την έναρξη του πραξικοπήματος την 1η Φεβρουαρίου.

Τουλάχιστον 114 άτομα σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας των πραξικοπηματιών σε  διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την πτώση της χούντας. Ωστόσο, το κίνημα ενάντια στο πραξικόπημα δεν μοιάζει να κάμπτεται.

Υπήρξαν και παιδιά μεταξύ εκείνων που σκοτώθηκαν το Σάββατο (27/3), την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στη Μιανμάρ.

Σύμφωνα με ειδήσεις και μάρτυρες, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε πως ο στρατός πραγματοποιεί «μαζική δολοφονία».

«Χαιρετίζουμε τους ήρωές μας που θυσίασαν ζωές κατά τη διάρκεια αυτής της επανάστασης και πρέπει να κερδίσουμε αυτήν την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ», δημοσίευσε στο Facebook μια από τις κύριες ομάδες διαμαρτυρίας, η Γενική Απεργία της Επιτροπής Εθνικοτήτων (GSCN).

Το Σάββατο έγιναν επίσης μερικές από τις πιο σκληρές μάχες μετά το πραξικόπημα μεταξύ του στρατού και των εθνοτικών ένοπλων ομάδων που αντιστέκονται σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

{https://twitter.com/FortifyRights/status/1375820030588243968}

Στρατιωτικά τζετ σκότωσαν τουλάχιστον τρία άτομα σε μια επιδρομή σε ένα χωριό που ελέγχεται από μια ένοπλη ομάδα από τη μειονότητα της Κάρεν, δήλωσε ομάδα της κοινωνίας των πολιτών.

Οι αεροπορικές επιδρομές ανάγκασαν χωρικούς να φυγαδευτούν στη ζούγκλα.

Ένας εκπρόσωπος της χούντας δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για κάποιο σχόλιο σχετικά με τις δολοφονίες ή τις μάχες.

Ο ανώτερος στρατηγός Min Aung Hlaing, ο ηγέτης της χούντας, είχε πάντως πει κατά τη διάρκεια παρέλασης για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων ότι ο στρατός θα προστατεύει τον λαό και θα αγωνίζεται για τη δημοκρατία.

Η πύλη ειδήσεων Myanmar Now μετέδωσε ότι 114 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε όλη τη χώρα σε καταστολές των διαδηλώσεων.

Οι νεκροί περιελάμβαναν 40 άτομα, ένα από τα οποία ήταν ένα 13χρονο κορίτσι, στη δεύτερη πόλη Μανταλάι του Μιανμάρ. Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο εμπορικό κέντρο Γιανγκόν, σύμφωνα με το Myanmar Now. Ένας άλλος 13χρονος ήταν μεταξύ των νεκρών στην κεντρική περιοχή Sagaing.

Οι θάνατοι καταγράφηκαν από την περιοχή Kachin στο ορεινό βορρά έως την Τανενταρτάρι στο νότιο άκρο της Θάλασσας Ανταμάν - λαμβάνοντας τον συνολικό αριθμό αμάχων που αναφέρθηκαν ότι σκοτώθηκαν μετά το πραξικόπημα σε περισσότερους από 440.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:15 - 28 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.