ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Κίνα μειώνει τον αριθμό των βουλευτών στο Χονγκ Κονγκ

08:33 - 30 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Το κορυφαίο όργανο λήψης αποφάσεων του κοινοβουλίου της Κίνας ενέκρινε ομόφωνα σήμερα (30/3) το σχέδιο για τη μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος του Χονγκ Κονγκ, όπως έγραψε στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα South China Morning Post επικαλούμενη τον μοναδικό αντιπρόσωπο της πόλης στο σώμα.

Η διαρκής επιτροπή της Εθνικής Λαϊκής Συνέλευσης ενέκρινε το σχέδιο με 167 ψήφους υπέρ έναντι καμίας κατά, έγραψε η εφημερίδα, επικαλούμενη τον Ταμ Γιου-τσανγκ, τον μόνο αντιπρόσωπο του Χονγκ Κονγκ στο όργανο αυτό.

Κατά τη Μαρία Ταμ, πολιτικό του Χονγκ Κονγκ, ο αριθμός των άμεσα εκλεγμένων βουλευτών στο τοπικό κοινοβούλιο θα μειωθεί σε 20 (από 35) στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης, ενώ ο συνολικός αριθμός των μελών του σώματος θα αυξηθεί σε 90 (από 70 επί του παρόντος).

Σκοπός των μεταρρυθμίσεων είναι να διασφαλιστεί ότι μόνο «πατριώτες» μπορούν να διατεθούν για θέσεις εξουσίας, αναφέρει το BBC.

Οι επικριτές προειδοποιούν, σύμφωνα με το Reuters, ότι η εξέλιξη αυτή θα σημαίνει το τέλος της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ, κρατώντας κάθε αντιπολιτευτικό λόγο έξω από το κοινοβούλιο της πόλης.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:33 - 30 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.