ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Δεν... περισσεύουν εμβόλια, ούτε για την Ιρλανδία!

11:52 - 30 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Βρετανία: Δεν... περισσεύουν εμβόλια, ούτε για την Ιρλανδία!
Προτεραιότητα έχει ο εμβολιασμός όλων των πολιτών της Βρετανίας κατά της πανδημίας και μετά έχει σειρά η διανομή πλεονάσματος των εμβολίων σε άλλες χώρες, όπως η γειτονική Ιρλανδία, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας και Επιχειρήσεων Κουάζι Κβάρτενγκ.

Να σημειωθεί ότι, περισσότερα από 30 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στο πλαίσιο της ταχύτερης εκστρατείας εμβολιασμού στην Ευρώπη με στόχο την ανοσοποίηση όλων των ενηλίκων μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Ωστόσο, η Βρετανία ενεπλάκη σε μια δημόσια αντιπαράθεση με την ΕΕ που αφορά την προμήθεια των δόσεων σε χώρες όπου το πρόγραμμα εμβολιασμών εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς.

"Θεωρώ ότι θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τους Βρετανούς ασφαλείς, θέλουμε να συνεργαστούμε και με άλλες χώρες, αλλά η κύρια προτεραιότητά μας είναι να προχωρήσει το πρόγραμμα εμβολιασμών", δήλωσε ο υπουργός στο Sky News.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βρετανία συνεργάζεται με τις ευρωπαϊκές χώρες στην προσπάθειά της να διασφαλίσει ότι ο πληθυσμός τους θα εμβολιαστεί και ότι δεν πρόκειται για μια "ανταγωνιστική κατάσταση", όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μολαταύτα, ερωτηθείς αν η Βρετανία θα μπορέσει να βοηθήσει την Ιρλανδία, ο υπουργός απάντησε: "Αν υπάρχει πλεόνασμα δόσεων των εμβολίων, τότε μπορούμε να το μοιραστούμε, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει πλεόνασμα, έχουμε ακόμη μεγάλο μέρος του πληθυσμού να εμβολιάσουμε".

Τελευταία τροποποίηση στις 11:52 - 30 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.