ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίκεινται συνομιλίες στη Βιέννη για τα πυρηνικά του Ιράν

16:30 - 02 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Επίκεινται συνομιλίες στη Βιέννη για τα πυρηνικά του Ιράν
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε σήμερα (2/4) ότι θα έχει συναντήσεις με όλα τα μέρη της πυρηνικής συμφωνίας για το Ιράν (συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ) την ερχόμενη Τρίτη, 6 Απριλίου, στη Βιέννη.

Νωρίτερα, Ιρανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει, μετά τη βιντεοδιάσκεψη που είχαν την Παρασκευή με σκοπό την αναβίωση της συμφωνίας, ότι εκπρόσωποι του Ιράν και των διεθνών δυνάμεων θα συναντηθούν την Τρίτη στη Βιέννη για να συζητήσουν την πυρηνική συμφωνία του 2015.

«Οι συμμετάσχοντες συμφώνησαν να επαναλάβουν αυτή τη σύνοδο της Κοινής Επιτροπής στη Βιέννη την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να ταυτοποιήσουν σαφώς μέτρα άρσης κυρώσεων και εφαρμογής της πυρηνικής συμφωνίας, και μέσω σύγκλησης συναντήσεων των σχετικών ομάδων ειδικών», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η ΕΕ η οποία συντονίζει τις συνομιλίες για την πυρηνική συμφωνία.

«Σε αυτό το πλαίσιο, η συντονίστρια θα εντείνει επίσης ξεχωριστές επαφές στη Βιέννη με όλους τους συμμετέχοντες στη συμφωνία JCPOA [αγγλικό ακρωνύμιο της πυρηνικής συμφωνίας, Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης - ΚΟΣΔ} και τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε η ανακοίνωση της ΕΕ, την οποία επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.