ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λευκός Οίκος: Προς 25% ο φορολογικός συντελεστής των εταιρειών

09:58 - 08 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Λευκός Οίκος: Προς 25% ο φορολογικός συντελεστής των εταιρειών
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επιμένει στην αύξηση του φορολογικού συντελεστή των ΗΠΑ στο 28% από 21%, προκειμένου να χρηματοδοτήσει το σχέδιο των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τις υποδομές.

Ο κ. Μπάιντεν κατέστησε σαφές την Τετάρτη ότι είναι ανοιχτός σε συμβιβασμούς, όταν ένας δημοσιογράφος ρώτησε αν θα ήταν διατεθειμένος να συμφωνήσει για φορολογικό συντελεστή κάτω του 28%.

Το Reuters πήρε συνέντευξη από περισσότερους από δώδεκα αξιωματούχους, οι περισσότεροι εκ των οποίων αναμένουν ότι ο Λευκός Οίκος και οι επιχειρηματικές ομάδες θα συμβιβαστούν με συντελεστή φόρου εταιρειών 25% - ένα επίπεδο που δεν θα είχε επιλέξει καμία πλευρά, αλλά και οι δύο θα μπορούσαν να ζήσουν με αυτό.

«Δεν μας αρέσει, αλλά περιμένουμε να είμαστε στο 25%», δήλωσε ένας λομπίστας σε μια κορυφαία εταιρεία ενέργειας των ΗΠΑ, ζητώντας την ανωνυμία. «Αν ναι, θα το θεωρήσουμε νίκη».

Το πακέτο υποδομών και επενδύσεων του κ. Μπάιντεν περιλαμβάνει δρόμους και γέφυρες και χρηματοδότηση για προσιτή στέγαση και εργαζόμενους φροντίδας ηλικιωμένων, μεταξύ άλλων.

Εκτός από την αύξηση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή, ο Λευκός Οίκος πιέζει για έναν ελάχιστο αμερικανικό και παγκόσμιο φόρο για τις εταιρείες και αυξάνει την επιβολή της φορολογικής νομοθεσίας, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.