ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Νέα μέτρα στήριξης €32 δισ. δρομολογεί ο Ντράγκι

22:53 - 08 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Ιταλία: Νέα μέτρα στήριξης €32 δισ. δρομολογεί ο Ντράγκι
Νέο πακέτο μέτρων στήριξης δρομολογεί η κυβέρνηση της Ιταλίας, το οποίο αναμένεται να ξεπεράσει τα 32 δισ. ευρώ, γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάριο Ντράγκι.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας «εκτοξεύτηκε» στο 9,5% του ΑΕΠ το 2020 από 1,6% το 2019, ενώ η οικονομική της δραστηριότητα συρρικνώθηκε σημαντικά με απώλειες τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.

Αυτή την εικόνα προσπαθεί να ανατρέψει ο Ιταλός πρωθυπουργός, σε μία προσπάθεια να στηρίξει την οικονομία της χώρας του, με ενέσεις άμεσης ρευστότητας, αλλά και νέες επιχορηγήσεις, κυρίως, προς τις νέες και υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από τις επιπτώσεις της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπισή τους.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ιταλική κυβέρνηση καλείται να τοποθετηθεί σε μία δύσκολη συνθήκη, δεδομένου πως το δημοσιονομικό έλλειμμα αναμένεται να ξεπεράσει το 10% του ΑΕΠ φέτος από 9,5% το 2020.

Στο αισιόδοξο σενάριο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, προβλέπεται μία αναλογία ελλείμματος προς ΑΕΠ στο 8,8% για το 2021, με γνώμονα το στόχο για ανάπτυξη κατά 6%.

Σημειώνεται ότι η Ιταλία ήταν η πρώτη χώρα που υπέστη σφοδρό πλήγμα από την πανδημία του νέου κορονοϊού στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο του 2020.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.