ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρίσιμες αποφάσεις για τη μετά-Μέρκελ εποχή σε Γερμανία και ΕΕ

10:58 - 12 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Κρίσιμες αποφάσεις για τη μετά-Μέρκελ εποχή σε Γερμανία και ΕΕ
Κρίσιμη είναι η εβδομάδα που ξεκίνησε για την επόμενη μέρα στη Γερμανία και συνεπώς σε ολόκληρη την Ευρώπη. CDU και CSU καλούνται να αποφασίσουν ποιον θα χρίσουν υποψήφιο αντικαταστάτη της Άνγκελα Μέρκελ.

Ο ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, Άρμιν Λάσετ και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, που διευθύνει το αδελφό κόμμα του CDU, είναι οι δύο υποψήφιοι για να διεκδικήσουν την Καγκελαρία στις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου, που θα σηματοδοτήσουν ένα νέο ξεκίνημα για τη Γερμανία.

Οι δύο άνδρες κατέθεσαν υποψηφιότητα για να αντικαταστήσουν τη Μέρκελ, η οποία έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία, θα αποχωρήσει τον Σεπτέμβριο.

Η απόφαση για το ποιος θα ηγηθεί την αντίστοιχη προσπάθεια για τους Πράσινους και τους Σοσιαλδημοκράτες, πιθανότατα θα ληφθεί τις επόμενες δύο ημέρες.

Παράλληλα, το εθνολαϊκιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) κατεβαίνει στις εκλογές με το αίτημα "έξω από την ΕΕ". Συνέδριο του κόμματος αγνοεί συστάσεις της ηγεσίας.

Υπάρχουν πολλά που διακυβεύονται για την ΕΕ στις γερμανικές εκλογές: ο τελικός νικητής έχει μεγάλες πιθανότητες να αναλάβει τη μεγαλύτερη οικονομία του μπλοκ και η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος συνεισφέρων στο ταμείο ανάκαμψης, το οποίο στοχεύει να βγάλει την περιοχή από την τρέχουσα κρίση. Και υπάρχει επίσης η ευκαιρία να επουλωθούν οι πληγές που έχουν ανοίξει έπειτα από έναν χρόνο πανδημίας.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 11:01 - 12 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.