ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Χάρι (χωρίς τη Μέγκαν) στην κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου

15:14 - 12 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Ο Χάρι (χωρίς τη Μέγκαν) στην κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου
Επέστρεψε στη Βρετανία ο πρίγκιπας Χάρι για την κηδεία του παππού του, πρίγκιπα Φιλίππου, το Σάββατο (17/4). Η Μέγκαν Μαρκλ, η οποία είναι έγκυος, δεν θα παρευρεθεί στην τελετή καθώς ο γιατρός της δεν το επέτρεψε, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Παλάτι.

Ο Χάρι, έκτος στην σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, θα τεθεί σε καραντίνα, σύμφωνα με τις οδηγίες για την επιδημία του νέου κορωνοϊού, ώστε να μπορέσει να παρευρεθεί στην κηδεία του παππού του στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Η επιστροφή του Χάρι αναμένεται με ενδιαφέρον, ιδιαίτερα μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με τη Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρεϊ. Πολλοί ασφαλώς συνδέουν με τον απόηχο της συνέντευξης, την απουσία της Μέγκαν Μαρκλ από την κηδεία.

Το τελετουργικό

Το Σάββατο, η σορός του Δούκα του Εδιμβούργου, καλυμμένη με την σημαία του, ένα στεφάνι, το ναυτικό του καπέλο και το σπαθί του, θα μεταφερθεί από άγημα της φρουράς της βασίλισσας στην Κρατική Είσοδο του Κάστρου του Ουίνδσορ.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πομπή κατά την οποία θα μεταφερθεί με ένα ειδικά τροποποιημένο Land Rover, στον σχεδιασμό του οποίου είχε βοηθήσει ο πρίγκιπας Φίλιππος, στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ, όπου θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα ακολουθήσουν πεζή το φέρετρο. Η 94χρονη βασίλισσα δεν θα ακολουθήσει πεζή την νεκρώσιμη πομπή.

Όταν φτάσει στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ, η Βρετανία θα τηρήσει ενός λεπτού σιγή. Δεν θα γίνουν δημόσιες πομπές και η κηδεία θα τελεστεί εξ ολοκλήρου εντός του εδάφους του Κάστρου του Ουίνδσορ και ο αριθμός των παρευρισκομένων θα περιορίζεται σε 30, σύμφωνα με τους περιορισμούς που ισχύουν λόγω της πανδημίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.