ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεχύθηκαν στις παμπ οι Βρετανοί γιορτάζοντας την «ελευθερία» τους

12:31 - 13 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Ξεχύθηκαν στις παμπ οι Βρετανοί γιορτάζοντας την «ελευθερία» τους
Από τη Δευτέρα 12/4, άρχισαν να λειτουργούν και πάλι, καταστήματα, κομμωτήρια, γυμναστήρια και ζωολογικοί κήποι, μεταξύ άλλων επιχειρήσεων στη Βρετανία, ενώ άνοιξε ξανά και η εξωτερική εστίαση, με τους νέους να έχουν βγει ξέφρενοι στις παμπ, γιορτάζοντας την «ελευθερία» τους.

«Είναι όλα γεμάτα, μοιάζει με γιορτή»

«Ειλικρινά, αισθανόμαστε τόσο καλά, σαν να είμαστε έξω από τη φυλακή. Έχω και γενέθλια, και αυτό είναι το καλύτερο δώρο»

«Είναι καταπληκτικό, είναι υπέροχο να βλέπεις ανθρώπους έξω, να υπάρχει ζωή γύρω σου, μου έχει λείψει τόσο πολύ».

«Είναι τέλειο να βλέπεις όλες τις τοπικές επιχειρήσεις να ξαναζωντανεύουν»

«Υπάρχει πανέμορφη υστερία παντού. Είναι πολύ εορταστικό. Τηρούνται πολύ λίγο οι κοινωνικές αποστάσεις. Μια ξεχωριστή αίσθηση ότι οι άνθρωποι αισθάνονται ότι οι περιορισμοί Covid-19 έχουν τελειώσει»

Αυτές ήταν μερικές μόνο από τις δηλώσεις τον Λονδρέζων που γλέντησαν με την ψυχή τους.

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία, ήταν παρούσα, αλλά δεν παρενέβη για να προσπαθήσει να επιβάλει αποστάσεις, οι οποίες φαίνεται πως είχαν «ξεχαστεί» να κρατηθούν.

Το Westminster Council είπε ότι γνώριζε «μεμονωμένα περιστατικά συνωστισμού», αλλά συνεργάστηκε με επιχειρήσεις για να τους βοηθήσει να λειτουργήσουν με ασφάλεια.

Ωστόσο, ο καθηγητής Adam Finn, παιδίατρος στη επιτροπή εμβολιασμού και ανοσοποίησης, είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει να συνεχίσουν να κρατούν κοινωνικές αποστάσεις παρά την επιτυχία του προγράμματος εμβολίων.

«Ο κίνδυνος μετάδοσης μπορεί να είναι σχετικά χαμηλός, λόγω του ότι αναφερόμαστε σε εξωτερικούς χώρους, ωστόσο, αν δεν κρατιούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, αυξάνεται», είπε.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προέτρεψε τους ανθρώπους να «συνεχίσουν να συμπεριφέρονται υπεύθυνα» καθώς οι περιορισμοί μειώθηκαν.

Ο καθηγητής Lawrence Young, ιολόγος, δήλωσε ότι η μείωση των λοιμώξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο οφείλεται όχι μόνο στην πρόοδο των εμβολιασμών, αλλά και λόγω του lockdown.

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο - κάθε δεύτερη μέρα αναφέρονται νέες παραλλαγές και η λοίμωξη είναι έντονη», είπε, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Παρόλη την έντονη κινητικότητα όμως, ορισμένοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων προειδοποίησαν ότι δεν μπορούν να επιβιώσουν μόνο από την εξωτερική εστίαση.

Ο Τζέρεμι Τζόζεφ, ιδιοκτήτης της G-A-Y στο Σόχο, δήλωσε ότι το άνοιγμα ήταν «γλυκόπικρο» καθώς ακόμη και με τους δρόμους γεμάτους, αυτό το άνοιγμα αντιστοιχεί σε μόνο λίγο παραπάνω από το 10% της συνηθισμένης εσωτερικής τους χωρητικότητας.

«Δεν βγάζουμε χρήματα, το μόνο που κάνουμε είναι να μειώνουμε τις απώλειές μας», είπε στο BBC.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:34 - 13 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.